Učinak orlova na trci “Višegrad 4”

Stević: Ne mogu da budem baš zadovoljan

Dva dana etapne trke „Višegrad 4“ vožene u Budimpešti i Sofiji bili su dobra provera za juniore i seniore Srbije pred akcenat koji je stavljen na trke juna meseca.
Vozači Ognjen Ilić, Dušan Kalaba, Stefan Stefanović, Marko Danilović i Marko Dragojević imali su polovičan učinak, prvog dana Danilović, Stefanović i Ilić završili su trku (32, 36, 87. mesto), Dušan Kalaba i Dragojević ne.
Drugog dana u Slovačkoj u grupi od 30 vozača stigao je Danilović, Stefanović i Kalaba između 40. i 50. mesta, dok Ilić i Dragojević nisu prošli kroz ciljnu ravninu Trener Ivan Stević preneo je utiske posle trke:
– Bila je dinamična ali zahtevna, olujni vetar je pratio sve vreme, puno neizvesnosti do samog kraja. Neki mlađi vozači se nisu baš najbolje snašli i izostao je rezultat. Uz to, bilo je dosta padova i defekta. Ne mogu da budem zadovoljan jer se vraćamo bez rezultata. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto i sve je manja razlika tako da se nadam boljim trkama i plasmanima. Fokus nam je od juna pa do kraja sezone da negde zablistaju baš ti mladi – iskren je Stević.