U Beogradu održan 2. Kup Srbije i 8. Međunarodna trka Talenti Evrope i Beograda

Protekli vikend u Beogradu obeležile su sjajne biciklističke trke u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Beograda. 

U Subotu 04.07. u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije realizovan je drugi po redu Kup Srbije u drumskom biciklizmu za sve kategorije. Na kružnoj stazi na Ušću – ispred Palate Srbija u periodu od 12:00 do 17:00 časova voženo je nekoliko trka različitih uzrasnih kategorija. Na takmičenju je pored domaćih takmičara nastupalo i nekoliko ekipa iz bližnjeg okruženja – Makedonije, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Kod seniora je trijumfovao Dušan Kalaba – Inviktabike Novi Sad, ispred Marka Danilovića – Borac Čačak i Dušana Veselinovića – Partizan Beograd , dok je u konkurenciji dama pobedila Adrien Sabo iz Mađarske, ispred Jane Jolović iz Ciklemanije Kragujevac i trećeplasirane Marijane Urošević iz Radničkog, takođe iz Kragujevca.

U juniorskoj konkurenciji slavio je Partizanov vozač Jovan Divnić, ispred klupskog kolege Nermina Ćatovića i trećeplasiranog Davida Lukovića iz Metalca. Najbolja juniorka bila je Sara Počuča iz S tima – Sombor ispred Borke Jordan iz Bugarske i svoje klupske koleginice Bojane Vujasinović.

Kod kadeta slavili su predstavnici S tima, prvoplasirani Marković Nemanja i drugoplasirani Stolić Mihajlo ispred Kraljevčanina Bojović Luke. Kod kadetkinja sve tri medalje pripale su Jednoti iz Šida. Prvoplasirana je bila Lana Gavrilović, ispred Anje Nikitović I Dunje Čobanović.

Najbolja poletarka je Nika Ratković iz ekipe Vila Gala, dok je kod poletaraca pobedio Vučićević Stefan iz Čačanskog Borca. Najbolji među mlađim poleracima bio je Pavlović Petar iz Partizana a kod mlađih poletarki pobedila je Veljković Ksenija – Ciklemanija Kragujevac.

U Masters kategoriji  najbolji je bio naš četvorostruki olimpijac, Ivan Stević koji nastupa za tim “Tur de Fan” iz Beograda.

Istog dana u organizaciji Biciklističkog saveza Beograda na istoj kružnoj stazi u prepodnevnim časovama održana je prva etapa – hronometar, osme Međunarodne biciklističke trke Talenti Evrope i Beograda a druga etapa vožena je u poslepodnevnim časovima. Poslednja treća etapa je vožena u nedelju na kružnoj brdskoj stazi u Košutnjaku. Ova međunarodna trka okupila je više od 70 takmičara kadetskog uzrasta. 

Najbolji u generalnom plasmanu bio je Milan Radić iz Mađarske, ispred Bugarina Vasila Popova i našeg Mihajla Stolića. Bela majica za najboljeg mladog takmičara do 15 godina pripala je Madjaru Tamašu Hancu.