TROFEJ SAJAMSKIH GRADOVA 2022.

Biciklistički klub Velo iz Novog Sada organizovaće 21. i 22. maja 23. Međunarodne juniorske biciklističke trke „Trofej sajamskih gradova“ i 6. međunarodnu trku „ŽENE za Trofej Sajamskog grada“.


“Trofej sajamskih gradova” je uvršten u sportske manifestacije od posebnog značaja za Novi Sad. Trke su po svom programu jedinstvene na Balkanu i izuzetno su važne za razvoj biciklističkog sporta Novog Sada i Republike Srbije. Veliku pomoć pružio nam je Grad Novi Sad koji je POKROVITELj takmičenja preko programa Uprave za sport i omladinu grada Novog Sada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ove trke uživaju veliki ugled u regionu te na veoma atraktivnim stazama očekujemo uzbudljivu i neizvesnu borbu.
Učestvovaće takmičari iz Poljske, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, te domaći takmičari svih biciklističkih klubova iz Srbije.
Trka “Trofej sajamskih gradova” je osmišljena tako da povezuje gradove u kojima se održavaju sajamske priredbe. Ova trka predstavlja turističku promociju Novog Sada, ali i proveru biciklistima pred odlazak na Olimpijske igre mladih.

⦁ Trka: Kod Manastira Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, u Kovilju, 21. maja 2022. godine (subota) u 11,00 sati organizovaće se prvi deo 23. Međunarodna biciklistička trka “Trofej sajamskih gradova” Biciklistički klub „Velo“.
Start i cilj trke je na istom mestu kod MANASTIRA KOVILj. Takmičari će na kružnoj stazi, dužine 7,2 km voziti predviđeni broj krugova u zavisnosti od uzrasne kategorije učesnika. Na stazi će biti izmena režima saobraćaja u vremenu od 12,00 sati do 19,00 sati na dan 21.05.2022.godine.

Trka se održava na kružnoj stazi u Kovilju oko KOVILjSKOG MANASTIRA i to sledećim ulicama:

⦁ Duška Vickova
⦁ Grobljanska (Jovice Pavlice)
⦁ Manastirski put

Program takmičenja će se odvijati prema sledećoj satnici:
13,00 sati ŽENE uvodna trka za TROFEJ SAJMASKOG GRADA 15,00 sati START trke TROFEJA SAJAMSKIH GRADOVA
17,30 sati CILj trke TROFEJA SAJAMSKIH GRADOVA
18,45 sati Ceremonijal proglašenja pobednika 19,00 sati Završetak programa

⦁ Trka: Kod Manastira Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, u Kovilju, 22. maja 2022. godine (nedelja) u 11,00 sati organizovaće se drugi deo 23. Međunarodna biciklistička trka “Trofej sajamskih gradova” i KUP Srbije koji organizuju Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub „Velo“.
Start i cilj trke je na istom mestu kod MANASTIRA KOVILj. Takmičari će na kružnoj stazi, dužine 7,2 km voziti predviđeni broj krugova u zavisnosti od uzrasne kategorije učesnika.

Na stazi će biti izmena režima saobraćaja u vremenu od 10,3o sati do 19,00 sati na dan 22.05.2022.godine.

Program takmičenja će se odvijati prema sledećoj satnici:
11,00 sati ŽENE uvodna trka za TROFEJ SAJMASKOG GRADA 12,00 sati START trke TROFEJA SAJAMSKIH GRADOVA
14,00 sati CILj trke TROFEJA SAJAMSKIH GRADOVA
14,00 sati mlađi poletarci-ke i poletarke 14,20 sati poletarci i mlađe kadetkinje 14,40 sati mlađi kadeti i kadetkinje
15,00 sati kadeti
17,00 sati Elita i mastersi
18,45 sati Ceremonijal proglašenja pobednika 19,00 sati Završetak programa

Veliki doprinos organizaciji pružilo je starešinstvo Manastira Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kovilju, kojima se organizator posebno zahvaljuje.