TRKA „TROFEJ ALFREDO BINDA“

Erićeva nije završila trku

Jelena Erić (22) nije završila jednodnevnu trku „Trofej Alfredo Binda“ u italijanskom Kitilju. Kreljevčanki u dresu Silensa lanac je otpao na 80. kilometru tako da ni ona ali ni treneri kluba nisu hteli preterano da rizikuju..
Pobednica trke na deonici Taino-Kitiljo (131 kilometar) je Katarina Nevjadova (Kanon SRAM Rejsing) – vreme 3:32.54, drugo mesto osvojila je Šantal Blak (Boels Dolmans), dok se na podijum popela i Marian Vos (Nj.Dils Pro Sajkling) – obe sa zaostatkom +0:22 za pobednicom.
Nije mnogo očajavala Jelena posle trke, a poziv je zatekao u kamperu:
– Već smo na putu za Francusku, vraćamo se sa trke. Malo duže sam u vozilu, grejem se pošto nisam ni završila trku. Imala sam peh, lanac mi je pukao na 80. kilometru tako da u dogovoru sa čelnicima, nisam htela dalje. Staza je bila toliko zahtevna, sa teškim krugovima.. Ne bih mogla nikako da pomognem devojkama što mi jeste bio zadatak u tom prvom delu vožnje. Posle toga sam ušla u kamper. Od ostalih devojaka, mislim da je Špankinja Šejla Gutierez odlično vozila ali ponovo ista priča, na 10 kilometara od cilja, nije joj bilo dobro, blagi napad astme tako da nije uspela da odsprinta kako ona zna. Ni ostale nisu prošle u top 10, ili su popadale ili stale – istakla je Jelena koja je rekla i da je vreme u Kitilju bilo jezivo, kiša koja je padala neprestano ali i hladnoća do te mere da, kako kaže, „noge nije osećala“:
– Nema veze, nisam mogla, od starta je trka krenula agresivno. A ja, bez osećaja u nogama, što umor što hladnoća. Od nas 200 koliko je statovalo, mislim da više od 50 nije ni završilo trku – iskrena je Jelena koja već sa koleginicama iz Silensa putuje na seriju trka u Belgiji.