Trijumf Poljaka na trci Beograd- Banjaluka

Na 18. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd- Banjaluka (17.-21. aprila) trijumfovao je Poljak Pjotr Pekala ispred Italijana Davidea Toneatija i Slovenca Mihaela Štajnara.

Najbolji plasman od naših vozačča ostvario je Marko Stanković koji je u generalnom plasmanu sprinta zauzeo odlično peto mesto.

Marko Stanković u velikom begu u trećoj etapi do Jahorine

Prvog dana bila je održana kružna trka u Obrenovcu, a narednog dana, 18. aprila, trka je startovala iz Beograda i vozila se preko Pavlovićevog mosta i to bez zadržavanja na graničnom prelazu do Bijeljine.

Treća etapa vožena je od Zvornika do Vlasenice, četvrta od Višegrada preko opština u Republici Srpskoj do vrha Јahorine, a posljednja peta etapa v od Doboja do Banjaluke, gdje je bio cilj trke.

Na trci je učestvovala i reprezentacija Srbije a selektor Miloš Miladinović je pod trobojku pozvao Ognjena Ilića, Dejana Cogoljevića, Marka Stankovića, Vladimira Miloševića, Boška Veličića i Jovana Divnića.

– Ovo je jedinstvena trka u ovom delu Evrope. Karavan trke bez zadržavanja prelazi preko granice. Bratski narodi sa obe strane Drine pozdraviće učesnike iz velikog broja zemalja. Izuzetna konkurencija, atraktivni predeli kroz koje prolaze etape garantovali su i dosta uzbuđenja — kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić .

Dušan Gojić