Три Душана на постољу, најбољи Рајовић, следе Калаба и Веселиновић

 

Три Душана на постољу,

најбољи Рајовић, следе

Калаба и Веселино

 

Трка Меморијал Радош Чубрић и Дејан Марићокупила је велики број такмичара у свим категоријама, а апсолутни шампион у сениорској је Душан Рајовић који је крунисан у родном Краљеву. На трци у граду на Ибру, одмах иза Рајовића стигла су још два Душана, Калаба као другопласирани и Веселиновић, бронзани, обојица возачи београдског Партизана.

Јуниор Адмир Кошаница, такође из табора црно-целих возио је сам у својој узрасној категорији. На стази око нове Хале спортова возиле су сви од полетараца до елит и виђена је велика борба. Возили су и основци на Школском првенству.

Радиша Чубрић, директор и организатор трке рекао је:

Металац уз немерљиву подршку Спортског центра Ибар организовао је другу у низу трку Меморијал Радоша Чубрића и Дејана Марића.У главној, елит трци, победио је Душан Рајовић испред Душана Калабе и Душана Веселиновића али велика претња били су и возачи Борца. Трка је била узбудљива до последњег круга јер су возили сви наши најбољи бициклисти. Организатор је поред трофеја и медаља уручио и новчане награде истакао је Чубрић.

Челници БК Металца, бициклисти и бројни аудиторијум минутом ћутања одали су пошту недавно преминулим заслужним људима у овом спорту, Бранимиру Васићу, новинару Спортског журнала и бициклисти Душану Попескову!

 

РЕЗУЛТАТИ

ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО

ОД 1. ДО 4. РАЗРЕД

  1. Емир Друштинац (Нови Пазар), 2. Никола Матовић („ 4. Краљевачки батаљон“), 3. Ирман Ахметовић („Вук Караџић“), Од 5. до 8. разред
  2. Лука Бојовић („4. Краљевачки батаљон), 2. Никола Богдановић (Светозар Марковић“), 3. Тахир Зороњић („29. Новембар“)

МЕМОРИЈАЛ

полетарци: 1. Констадин Томић (Партизан), 2. Никола Богдановић (Металац Краљево), 3. Павле Рајовић (Металац Краљево), млађи кадети: 1. Лазар Стекић (Партизан), Лука Бојовић (Металац Краљево), Томић (Раднички Крагујевац), кадети: 1. Давид Луковић (Металац), 2. Нермин Ћатовић (Трнава НП), јуниори: 1. Адмир Колашинац (Партизан), 2. Ђорђе Ђурић (Шумадија), сениори: 1. Душан Рајовић (Металац), 2. Душан Калаба, 3. Душан Веселиновић (обојица из Партизана)