Treća etapa 61.Međunarodne biciklističke trke Kroz Srbiju

Francuski biciklista Žan Gube je u silovitom naletu u trećoj etapi 61.Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“ voženu od Čačka do Prijepolja, ne samo pobedio na cilju već je preuzeo i vođstvo u
generalnom plasmanu od Poljaka Alana Benošeka.
Gube je najtežu etapu ovogodišnje trke dugu 155,5 kilometara, prevezao za 3:43,04 časa preletevši deonicu koja je imala četiri brdska cilja, od kojih su Katići bili najteži, takozvani uspon 1.kategorije!
Drugo mesto je zauzeo Belorus Jauhen Sobal, a treće Francuz Tristan de la Kro.

  • Teška etapa ali sam uz pomoć klupskih drugova uspeo da napravim veliku prednost, pobedim i osvojim žutu majicu – prezadovoljan je Gube.
    Trka kroz Srbiju je prvi put došla u Prijepolje ali će se sigurno vraćati u narednim godinama jer je doček bio nezapamćen.
  • Nadam se da ćemo i naredne godine biti počastvovati ovako velikim sportskim događaje.Biciklizam je u Prijepolju iznedrio svojevremeno Borisa Ljujića reprezentativca u – biranim rečima govorio je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.
    Najbolje plasirani srpski vozač i dalje je Marko Danilović koji će voziti u majici Srbija, u plavoj majici najboljeg na brdu voziće Žumer Matić iz Slovenije, u zelenoj Škode voziće Tristan de la Kro iz Francuske.Crvenu majicu dar Vagnera za najboljeg na prolaznim ciljevima nosi Belorus Jsuhen Sobal.
    Bela majica dar Ministarstva omladine i sporta, za najboljeg mladog vozača nosiće Luka Ziher iz Kranja,Slovenija.
    Sutra se vozi poslednja etapa od Prijepolja do Čačka.Start je u 11,00 časova.