TALENTI BEOGRADA I EVROPE ZA VIKEND

„Pucanj“ tačno u podne

Bogat program očekuje ljubitelje biciklizma ovog vikenda. Biciklisitčki cavez Beograda je domaćin 6. međunarodne trke „Talenti Beograda i Evrope“ koja se ove godine vozi u dve sprinterke kružne etape u subotu na poligonu centra Navak i u nedelju na Bulevaru Nikole Tesle na Ušću.
Ivan Stević predsednik BSB ovako je sve detaljno opisao: u subotu je na poligonu centra Navak u pravom smislu reči praznik biciklizma za mlađe kategorije. Od 10 časova održaće se otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe poletarce, poletarce, mlađe kadete i kadete devojčice i dečake. Trke ovog urasta bodovaće se i za KUP Srbije. Tačno u podne startovaće glavna trka prvog dana Talenti Beograda na kojoj će nastupiti oko 70 najboljih kadeta i mlađih kadeta iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Moldavije, Bugarske, Grčke, BiH i Srbije koji će voziti 60 km u 20 krugova.
U nedelju se karavan učesnika trke bori za trofeje Talenti Evrope, jer će startovati samo učesnici prijavljeni za međunarodnu trku na još bržoj stazi na Ušću. Start trke je u 10 časova i ukoliko ne bude vetra u ravnici na Navaku delovi sekunde će odlučiti ukupnog pobednika trke.
Trka se održava pod pokroviteljstvom sekretarijata za sport i omladinu, a kadeti će se boriti za žutu majicu koju daruje Banka poštanska štedionica, dok će se mlađi kadeti u subotu botiti za belu majicu Nacionalne vozačke akademije a u nedelju belu majicu daruje Kart-moto centar Ada Huja.