SVETSKO PRVENSTVO U BICIKLIZMU U FLANDRIJI


SRPSKI AMATER SJAJAN MEĐU PROFESIONALCIMA
Srpski reprezentativac Ognjen Ilić (22), zauzeo je 35. mesto na Svetskom prvenstvu u Flandriji,u trci na individualnom hronometru prevezavši stazu od 43,3 kilometra dužine za 52,20 minta.
Šampion sveta drugi put uzastopno, postao je Italijnn Filipo Gana koji je trasu prevezao za 47,47,83 minuta. Drugo mesto osvojio je Belgijanac Vut van Aert sa zaostatkom od 5,37 sekundi. Treće mesto prigrlio je još jedan Belgijanac Remko Evenpul sa zaostatkom od 43,34 sekunde.
Startovao je 58 biciklista.

  • Neverovatan je to uspeh našeg reprezentativca. Ilić je amater a vozio je sa najvećim svetskim imenima, u neverovatnoj konkurenciji! To je ravno čudu, taj rezultata jer je on mesto ili dva u plasmanu od legendarnog Rigoberta Urana, blizu

svetskog šampiona Kvjatkovskog – nije krio radost predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović-
Ognjen je nedavno bio 21. na prvenstvu Evrope. Taj I ovaj rezultat su najveći u sitoriji srpskog biciklizma jer nikada nismo imali vozača među elitom iz ekipa Gran tura.On nema profi tim, trenira ga otac Zoran, nekadašnji pobednik Trke kroz Srbiju, porodica je u Flandriji, uz njega. Čestitam mu od srca.
Današnja trka, individualni hronometar vožena je od Knoke – Hejsta do Briža u dužini od 43,3 kilometra.