SUTRA STARTUJE 16. TRKA BEOGRAD-BANJALUKA

Prestižna biciklistička trka Beograd – Banjaluka, 16. po redu, počinje sutra od 18 sati ekipnim hronometrom ispred Palate Srbija na Novom Beogradu.

Biciklisti iz 23 ekipe iz celog sveta, sa četiri kontinenta, prvu etapu voziće 14. aprila od Obrenovca do Bijeljine, koja je jedinstvena na svetu po tome što nema zaustavljanja na granici i prolazi se kroz dve zemlje.

„Hvala Biciklističkom savezu Srbije, zemlji Srbiji, hvala Republici Srpskoj što se po 16. put održava ova trka, a 10. put krećemo iz Beograda. Sarađujemo dugo, još 1993. biciklistička reprezentacija RS bila je prva koja je nastupila na Trci kroz Srbiju. Naša saradnja je pravi primer za sve”, izjavio je direktor trke Vladimir Kuvalja na zvaničnoj konfrenciji za medije u hotelu Jugoslavija.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović rekao je da je trka Beograd – Banjaluka prati trendove.

„Trend je u svetu da Tur de Frans startuje iz Danske, Nemačke, Belgije, tako i mi spajamo naše velike gradove i biciklisti prolaze kroz najlepše delove dve zemlje”, rekao je Pavlović.

Treći dan trke rezervisan je za etapu od Bijeljine do Vlasenice, a nakon toga karavan se seli u Doboj odakle će se voziti do Prijedora.

REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI BEOGRAD – BANJALUKA

Selektor seniorske reprezentacije Srbije u biciklizmu, Miloš Miladinović saopštio je spisak vozača koji će braniti boje Srbije na pšredstoojećoj međunarodnoj biciklističkoj trci “Beograd-Banjaluka (Srbija, Republika Srpska) koja se vozi od 13. do 17. aprila sa startom U Beogradu.
Na spisklu selektora seniorske reprezentacije Miloša Miladinovića su sledeći vozači: Đorđe Đurić (Philippe Wagner, Francuska), Dušan Kalaba (Invikta bike, Novi Sad), Ognjen Ilić (Borac, Čačak), Marko Stanković )OBK Beograd, Beograd), Mihajlo Bolić (Lotus team),Igor Nadoveza (Lotus team), Aleksandar Bukvić (Hajduk).
Pored selektora Miloša Milovanovića u sastavu naše reprezentacije su i Marko Vasić, mehaničar i Tadija Vučković , maser.

Veliko finale i odluka o ukupnom pobedniku pašće u nedelju 17. aprila na poslednjoj etapi. Biciklisti će od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša do cilja u Banjaluci.