Sutra se u Vrdniku vozi MTB Balkanski šampionat

Srbija će 18. maja 2024. biti domaćin Balkanskog šampionata u planinskom biciklizmu (MTB XCO). Prijavljeno je više od 200 takmičara iz 12 zemalja Balkanske biciklističke unije (BCU).

Asovi ovog sporta nadmetaće se u Vrdniku na takmičenju koje organizuje Balkanska biciklistička unija, Biciklistički savez Srbije i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova ( VABK).

Selektor Srbije za planinski biciklizam Bojan Đurđić je za ovo nadmetanje odredio selekciju koju čini 15 takmičara I takmičarki u svim kategorijama.

To su – Seniori: Bojan Manojlović, Damjan Stanišić, David Demer. Seniorke: Bojana Jovanović,Teodora Savić Popović. Juniori: Vladimir Antonijević, Igor Davidov, Stefan Davidov. Juniorke: Iva Škrbić,Nikolija Kulinčević. Kadeti: Joakim Klačar, Borši Čongor, Milan Stojadinović. Kadetkinje: Mila Starčević,Natalija Vasiljević

-Sve je spremno za ovaj spektakl koji je prijavljen Svetskoj biciklističkoj uniji (UCI) što znači da će se asovi ovog sporta sa Balkana boriti za zlata vredne bodove koji se računaju za kvote za predstojeće Olimpijske igre u Parizu – kaže Ivan Arpaš, predsednik Vojvođanske asocijacije biciklističkih klubova.

Završnim pripremama u Vrdniku zadovoljan je i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić.

-Sve je spremno za subotu. Impresivno je što je prijavljen istorijski broj takmičara, više od 200. Do sada to nikada nije bilo zabeleženo na šampionatu Balkana. Selekcija Srbije učestvovaće u najjačem sastavu u svim kategorijama I jurišaće na trofeje ali  i Olimpijske bodove. Ostaje samo da svim učesnicima poželimo dobrodošlucu i poželimo da postignu što bolje rezultate – ističe Dušan Gojić, predsednik BS Srbije.

Start i cilj ovog nadmetanja biće kod hotela Fruške Terme.