Stojnić osvojio Albaniju


Reprezentativac Srbije Veljko Stojnić pobednik je međunarodne biciklističke trke “Tour of Albania”, koja je danas završena posle pet iscrpljujućih etapa.


Stojnić je do “žute majice” najboljeg u generalnom plasmanu došao u vremenu 17:58,37 časova. Drugoplasirani vozač hrvatske ekipe Kamen iz Pazina Vedad Karić zauzeo je drugu poziciju sa zaostatkom od 1:50 minuta za Stojnićem, a treće mesto je osvojio Holanđanin Jeren Kos Kers sa 4,50 minuta zaostatka za pobednikom.


Slavlje ekipe Srbije koja je ekipno i nadmoćno osvojila prvo mesto, uvećao je i mladi Đorđe Đurić koji je uspeo, u poslednjoj etapi, da se domogne prvog mesta u generalnom plasmanu po bodovima i osvoji “zelenu majicu”.


Pored etapnih pobeda Đorđa Đurića, Vladimira Miloševića beležimo i sjajne vožnje Ognjena Ilića koji je u generalnom plasmanu zauzeo 4. mesto (Đurić je 6.), Mihajla Stolića (14. generalno), Jovana Divnića (18. generalno).


Da podsetimo. U prvoj etapi pobedio je Đurić, Stolić je bio četrvrti. U drugoj etapi Ognjen Ilić je bio drugi, Đurić treći. U trećoj etapi Vladimir Milošević je bio prvi, a Jovan Divnić četvrti. U četvrtoj etapi slavio je Stojnić.


U današnjoj petoj etapi, od Flore do Fiera dugoj 118,79 kilometara pobedio je britanski vozač Fredi Gliver koji je u sprintu nadmašio našeg reprezentativca Mihajla Stolića kome je u konkurenciji mladih vozača “bela majica” pripalo treće mesto.

Sve čestitke naravno, zaslužuje i selektor Miloš Miladinović koji je maestralno dirigovao ” srpskim orkestrom” na ovoj trci iz kalendara UCI.