Stojnić i Kalaba zadovoljno rade u Iglu

Veljko Stojnić (19) i Dušan Kalaba (22) ostavili su već jednu sedmicu za sobom u UCI, kampu Svetske biciklističke federacije u Iglu. Sjajna organizacija, uslovi vrhunski, tako da srpski dvojac ima sve što je potrebno.
Veljko Stojnić, mlađi od dvojice reprezentativaca preneo je utiske direktno iz Igla:
– Prolaze brzo dani, neverovatno. Evo već sadam dana kako smo ovde. Čim smo došli dobili smo svu potrebnu opremu za treninge. I to kakvu i koliko samo. Imamo ama baš za sve vremenske prilike – istakao je Veljko.
Vreme u gradiću nadomak Lozane jedino ne ide na ruku. Kiša svakodnevno pada:
– To nam malo kvari program, ali treneri prave miks, tako da smo malo na drumu, malo na MTB bajku, malo unutra. Nije hladno kako zna da bude u januaru, ali jeste kišovito.
Tempo rada i treninga je neverovatan, a već su u planu i pripreme:
– Koliko 3. februara putujemo u Španiju, u Kalpe. Plan je da ostanemo mesec dana a posle toga slede trke. Sve je do tančina rešeno i nema nekih velikih odstupanja – kaže Stojnić.
Već danas, ovog Somborca i kolegu Kalabu očekuje testiranje:
-Radimo klasičnu spirometriju ali i izdržljivost na bajsu. Prvi od testova.
Jedini ali mali problem je što smo zbog vremena i činjenice da je kamp od UCI centra udaljen oko tri i po kilometara, zaradili već prvu prehladu. Sva sreća ja nisam. Ne dam se – nasmejao se reprezentivac Srbije.
Zvučite zadovoljno?
– Jesam. A da li su i treneri, videćemo. Mi smo novi, oni ne poznaju nas baš toliko dobro. Osim Baraća koji je ovde četvrtu godinu – rekao je na kraju Veljko Stojnić.

OSAM PLUS TRI
U kampu je za sada osam momaka:
– Osim Dušana i mene iz Srbije, tu je već pomenuti Antonije Barać iz Hrvatske, Mađar Barnabaš, Hoze Rodrigez iz Kostarike, Kazahstanac Ivan, Jakub iz Poljske, jedan Portugalac. U narednim danima stiže još trojica takmičara, momak iz Paname, jedan Kinez i Kolumbijac. Biće baš zaniljmivo – istakao je srpski as.