STAVLjEN PARAF NA UGOVOR IZMEĐU BSS I USSS

U službi promocije biciklizma

Važan dan za biciklizam, za Biciklistički savez Srbije i sve profesionalce ali i rekreativce koji se bave ovim olimpijskim sportom. BSS je potpisao sporazum za naredne četiri godine sa Univerzitetskim sportskim savezom Srbije, a paraf su stavili Branko Banović, predsednik BSS i Siniša Jasnić, prvi čovek USSS.
O značaju ugovora i koji su dobici pričao je Branko Banović:
– Biciklizam zavređuje pažnju, olimpijski je sport i zato smo srećni što svakog dana dobijamo na snazi, što je fokus upravo na našem sportu. Cilj nam je, pre svega, da biciklizam u potpunosti vratimo u škole, školski sport. Za sada u Beogradu postoji četiri, pet škola u kojima je on izborni sport. Ovim ugovorom smo mnogo dobili, jer najviše upravo studentska populacija, vozi bicikl i profesionalno i rekreativno. Time radimo i na masovnosti – istakao je Banović, koji se zahvalio USSS i predsedniku Siniši Jasniću što su prepoznali i podržali biciklizam kao važan sport.
Sa druge strane, Jasnić je uz potvrdu svega što je Banović naveo, pričao i o budućim takmičenjima:
– Uz popularizaciju i razvoj biciklizma među studentima, imamo u vidu i da se, ne mali broj upravo ove grupacije bavi vožnjom dvotočkaša. Ipak, nama je, ako govorimo o takmičenjima, prva želja da se svake godine održava univerzitetski šampionat u biciklizmu, drugo, da najbolje takmičare sa pomenutih takmičenja šaljemo na svetska studenstka prvenstva u okviru FISU. Ove godine u septembru obeležićemo svetski dan studentskog sporta i prigodnom biciklističkom manifestacijom – reči su Siniše Jasnića.