ZAVRŠEN 71.”TOUR DE LA GUADELOUPE”

Završena je velika međunarodna trka ( UCI 2.2) “Tour de Guadeloupe” koja se vozila u deset etapa. 5.- 14.avgust.Na ovoj trci učestvovao je i italijanski Koratek tim za koji voze naša dva reprezentativca Veljko Stojnić i Dušan Rajović.

DESETA etapa. bila je duga 147,1 kilometar a najbrži je bio Italijan Ivan Centrone.

U ovoj etapi startovala su samo tri vozača Koratek tuma Masoto,Rajović i Stojnić.

Masoto i Rajović su odustali zbog stomačnih problema, a Stojnič je završio trku na kojoj je blistao, pobedio solo etapu i na kraju osvojio narandžastu majicu za prolazne ciljeve.

U generalnom plasmanu pobedio je Stefan Benet, Francuz..

DEVETA etapa duga 138,5 donela je mnogo uzbuđenja i stavila vozače pred nova iskušenja.

Najbolji je bio kanadski biciklist Robin Plamondon.Drugi je bio Francuz Tom Donevirt …

Rezultati

OSMA etapa je bio individualni hronometar u dužini od 30,6 km Kao vetar vozio je Francuz Aleksis Brinel 35,17 minuta!

OSMA ETAPA

Veljko Stojnić je zabeležio 18. vreme sa zaostatkom od 4:07 minuta, a Dušan Rajović 21. sa slabijim vremenom od pobednika 4:11 minuta,

Sedma etapa duga 174 kilometra donela je radost domaćim navijačima jer je prvi ciljem, prošao njihom sunarodnik Jérémy Deloumeaux, koji je sa dva druga vozača bio u jako dugom begu.

Na čelu pelotona koji ih je jurio najviše je radio Veljko Stojnić koji je na kraju ciljem prošao sa dva minuta zaostatka.

ŠESTA etapa vožena je od Capesterre -do Gourbeyre u dužini od 148 kilometara.

Pobeda je pripala Francuzu Florijanu Rapdou.

Veljko Stojnić 41.Rajović 72. Koratek tim je u ovoj etapi imao vozača napred u begu sa još dva takđičara, pa je naravno ceo tim bio podređen tom zadatku, ali je nažalost Đulio Masoto u spustu pao pa je tim naših asova ostao bez još jednog sjajnog rezultata.

Posle velike pobede u četvrtoj etapi malo ko je verovao da će Veljko Stojnić biti sjajan i u petoj, preteškoj etapi.

Pa ipak, naš as, član italijanskog Koratek tima, sa još 12 vozača je skoro od samog starta 155,5 kilometara duge etape, bio u begu.Prednost je prelazila i šest minuta nad glavninom vozača.

PETA ETAPA

Na kraju Stojnić vrlo dobar – četvrti a pobedu je ovog puta prigrlio Francuz Florijan Rapiteu.

Ovu izuzetno tešku etapu nije završilo dvadesetak vozača.Sudije su, poredtoga što im je teško da napišu prepišu tačno imena vozača, uspele da previde i prolazak Rajovića kroz cilj pa su u zvaničnim rezultatima objavili da nije završio etapu.
Srećim Corratec team je sjajno organizovan pa postoji i video dokaz.


TRIJUMF! Pobeda zaistoriju srpskog biciklizma! Petnaestu, briljantnu krunu italijanskom timu Koratek, doneo je srpski reprezentativac Veljko Stojnić koji je u izuzetno jakoj konkurenciji, na Turu de Gvadalupe, u četvrtoj etapi, posle bega skoro od starta sa još četoricom vozača, pokazao da je kremen- kamen, as čije vreme tek dolazi, i koji je, visoko podignutih ruku, solo, prošao ciljem posle 145 kilometara!

Stojnić prolazi ciljem četvrte etape

Prema nezvaničnim rezultatima, ovaj uspeh uveličao je drugi naš reprezentativac u italijanskom timu Dušan Rajović koji je odsprintao peloton i zauzeo peto mesto !

Četvrta etapa

Kakav dan za srpski biciklizam.Za italijanski tim.

https://twitter.com/tourcyclistegp/status/1556701977777684480?s=20&t=wNopuwSjMFpwG_LysMJ-6w

U trećoj etapi, dugoj 143,5 kilometara sa nekoliko teških uspona, završnicom kao naplaninskim etapama Tura, slavio je Francuz Selestin Guilom.

Treća etapa
Naši asovi Dušan Rajović i Veljko Stojnić ,kojima ne odgovaraju ovakve etape, stigli su na cilj sa zaostatkom od 11 minuta, ali su pomogli da klupski drug Davide Baldakini bude šesti u etapi.

U drugoj etapi slavio je Francuz Florijan Rapitou koji je maestralno vozio i solo stigao na cilj posle 156 kilometara.

Ono što je nama najvažnije je činjenica da je Veljko Stojnić poneo narandžastu majicu kao vodeći po prolaznim ciljevima.

Rajović je stigao 30. u vremenu glavnine vozača i u generalnom plasmanu je deveti sa 27 sekundi zaostatka.

Druga etapa

Prva etapa je bila individualni hronometar u dužini od 8,9 kilometara.

Naši asovi su zablistali i Rajović je osvojio sedmo, a Stojnić 11. mesto sa samo šest sekundi zaostatka za klupskim drugom.

Druga etapa