STARTOVALA TRKA BEOGRAD-BANJALUKA

Poljak Alan Benašek poneo je prvi žutumajicu na 16. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd-Banjaluka, koja je juče startovala u Beogradu.

U prvoj, etapi ekipnom hronometru, voženom na stazi dugoj četiri kilometra u Beogradu, na Ušću, najbrža je bila poljska ekipa HRE pa je kapiten ekipe Benašek zadužio žutu majicu. Poljaci su postigli izuzetno vreme 4:50 minuta vozeći prosečnom brzinom od 49,655 km na čas.

Naša selekcija imala je 17 sekundi slabije vreme.

Druga etapa vozi se od Obrenovca do Bijeljine i duga je 123 km.

Na sve prestižnijoj biciklističkoja trci “Beograd-Banjaluka” ove godine učestvuju takmičari iz 16 zemalja sveta, među kojima su SAD, Kanada, Novi Zeland, Slovenija, Bugarska, Italija i Francuska.REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI BEOGRAD – BANJALUKA

Selektor seniorske reprezentacije Srbije u biciklizmu, Miloš Miladinović saopštio je spisak vozača koji će braniti boje Srbije na pšredstoojećoj međunarodnoj biciklističkoj trci „Beograd-Banjaluka (Srbija, Republika Srpska) koja se vozi od 13. do 17. aprila sa startom U Beogradu.
Na spisklu selektora seniorske reprezentacije Miloša Miladinovića su sledeći vozači: Đorđe Đurić (Philippe Wagner, Francuska), Dušan Kalaba (Invikta bike, Novi Sad), Ognjen Ilić (Borac, Čačak), Marko Stanković )OBK Beograd, Beograd), Mihajlo Bolić (Lotus team),Igor Nadoveza (Lotus team), Aleksandar Bukvić (Hajduk).
Pored selektora Miloša Milovanovića u sastavu naše reprezentacije su i Marko Vasić, mehaničar i Tadija Vučković , maser.

REPREZENTACIJA SRBIJE NA STARTU TRKE

Trka, čiji je pokrovitelj predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, počela je u 18.00 časova ispred Palate Srbija, a takmičari će za pet dana, u pet etapa, preći trasu od oko 600 kilometara i voziće preko Obrenovca, Bijeljine, Vlasenice, Doboja, Prijedora i Dervente, do Banjaluke.

SVEČANO OTVARANJE TRKE U BEOGRADU

Posle prve etape usledio je svečani defile i ceremonija otvaranja trke uz intoniranje himni Republike Srbije i Republike Srpske.

SVEČANI DEFILE NA UŠĆU ISPRED PALATE SRBIJA

– Posebno smo ponosni na naše policije, Republike Srpske i Srbije, koje su omogućile prošle godine bezbjednost na visokom nivou. Siguran sam da će i ove godine biti tako, što nam je najvažnije i da nas posluži lijepo vrijeme – istakao je Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja

Prva trka održana je 2007. godine uz učešće svega pedesetak biciklista na startu, a sada će se za ukupnog pobjednika takmičiti 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.