SVETSKO PRVENSTVO U AUSTRALIJI – DRUMSKA TRKA (Ž)

Srpska reprezentativka Jelena Erić, koja vozi za španski Movistar potvrdila je vrhunsku klasu i na Svetskom prve!nstvu koje se održava u Australiji.

Ona je bez pomoći tima, stala na crtu najboljim takmičarkama sveta koje su podržavale kompletne ekipe, ravnopravno se nosila sa njima sve do poslednjeg kruga (17,100 km) iscrpljujuće drumske trke, koja je u Wallongongu vožena u dužini od 164,3 kilometra.

Tada su krenuli žestoki napadi na koje jasno, usamljeni takmičar bez podrške tima teško može da odgovori.

Na pojedinim delovima staze, pri tom je lilo kao iz kabla, pravi monsunske pljusak je okupao biciklisti je, a ovima koje nisu specijalisti je za brda, među kojima je i naša takmičarka, težak uspon je postao još teži.

Na kraju je Jelena Erić sa 7,39 minuta zaostatka stigla na cilj kao 52.

Evo i komentara našeg Radiše Čubrića sa lica mesta:

Naša Jelena Erić završila je na 52. Mestu drumsku trku dugu 164 km na veoma teškoj stazi gđe se smjenjivala kiša i povremeno sunce! Pobjedila je njena klupska koleginica Anemik Van Vleuten ispred Belgijanke Lotte Kopecky !


Naša Jeka je vozila 140 km odlično u prvim 10-15 pozicija ali hladno vreme i grčevi zadnjih 20 km nije izdržala sa najboljima ali svakako rezultat je vredan pažnje i Jelena je pokazala da pripada u Svetskom vrhu biciklizma!!
Trka je bila atraktivna i teška od samog starta  u Helensburgu preko velikog brda na Planinu Kira do krugova u Wollenburgu koji su izutno teški sa usponima od15-20%!


Sutra se Trka završava Elitom gđe nastupa nas Ognjen Ilic na dugoj stazi od 270 km!


Organizacija SP i je dobra i gostoprimstvo naših domaćina kod kojih smo na smještaju je na najboljem nivou!!

ČUDESNA VAN VLEUTEN

Pobedila je, iako sa polomljenim laktom ( pad pre dva dana) neverovatna Holanđanka Annemiek van Vleuten.