SRPSKO TURSKI BICIKLISTIČKI KUP

Praznik biciklizma u subotu 14. jula

Jedinstveni spektakl na dva točka „Srpsko turski biciklistički kup“ u organizaciji Biciklističkog kluba Partizan, Biciklističkog saveza Beograda, Biciklističkog Saveza Srbije te Junus Emre Enstitusu održaće se u subotu, 14. jula. Pokrovitelj ovog događaja je ambasada Republike Turske u Beogradu..
Skup i trka su na Kalemegdanu, u Donjem gradu kod Kapije Karla 6 a učestvuju sve mlađe kategorije, mlađi poletarci i mlađe poletarke (ispod 11), poletarci i poletarke (ispod 13), mlađi kadeti i mlađe kadetkinje (ispod 15), kadeti, kadetkinje (ispod 17). Vozi se od jednog kruga (750 metara) do 20 krugova koliko voze „najstariji“ kadeti i kadetkinje Trke se boduju za Kup Beograda.
Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije najavio je ovaj pravi sportski događaj:
– Pod pokroviteljstvom ambasade Trske a u cilju promocije i razvoja veza Srbije i Turske, napravili smo i ovaj događaj. Očekujemo veliki broj takmičara jer su organizatori spremili lepe nagrade, bicikle za sve pobednike dar svetski priznate kompanije Salkano, naše podrške i velikog prijatelja – istakao je Gajičić.
Dolazak na manifestaciju u kojoj će najvišej osim takmičaraj da uživaju i deca, potvrdili su ambasador Turske u Beogradu Njegova Ekselencija Tanžu Bilgič kao i Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i ministar za trgovinu, telekomunikacije i turizam a sve u svrhu promocije velikog projekta „Okrećemo pedale za prijateljstvo i demokratiju “…