“Srpski biciklista na vrhunskom nivou”

Drugi pišu: Sputnjikportal.rs

Српски бициклиста на врхунском нивоу – први прошао кроз „средњи“ циљ Ђира

Српски бициклиста Вељко Стојнић остварио је победу на средњем спринту на 19. етапи Ђиро д’Италије и тако поново показао да вози на високом, врхунском нивоу. Јер, бити међу најбољим спринтерима на овако престижној трци је све само не мала ствар.На 19. етапи Ђира која се возила од Лонгаронеа до Циме ди Лавареда у дужуни од 183 километра, Стојнић се поново нашао у бегу, чиме је показао колико срчано и храбро вози овогодишњу трку у Италији.Не само да је срчан, већ је за такве подухвате, а имао их је неколико, потребна огромна снага.

Стојнић се одлично котира међу спринтерима на Ђиру, данас је победио у средњем спринту на трци (пролазни циљ), прошао као први и сакупио нове бодове у рангирању најбољих спринтера.

За сада је најбољи Дерек Ги са 48 бодова, прате га Тамс Скујинс и Томас Шампион са 37, док је Стојнић на 36 бодова и могао би на крају да заврши као други у пласману.Бициклиста из Сомбора показао се јако добро на овогодишњем издању трке кроз Италију возећи за Тим Коратека.Пет пута се налазио у бегу, један је од најбољих спринтера на трци, много је времена провео у преносу, био је пред камерама и остаје да се види како ће после овог Ђира да се креће каријера српског бициклисте.Сјајно издање на највећој бициклистичкој сцени.Како год завршио трку, већ сада је Сомборац, угледајући се на свог земљака Николу Јокића, одрадио фантастичан посао

Potpredsednik BSS Dušan Gojić čestita u ime svih Veljku na cilju 17. etape Đira