Srbin uzdanica Adrije Mobil nastavlja udarno na drumu

Slovenija – Češka – Austrija
Rajović plan pred SP

Dušan Rajović (20), velika uzdanica slovenačke Adrije Mobil svakog vikenda vozi trke. Mladi Kraljevčanin ima popunjenu agendu do kraja sezone a u njoj maltene ni dana predaha. Poslednja u nizu bila je etapna trka u Češkoj a kako je tamo prošao, preneo je:
– Upravo se vraćam iz Slovenije a sa trka koje smo vozili u Češkoj. Trajala je pet dana, ja sam vozio četiri. A vreme je bilo baš gadno, pogotovu tog trećeg i četvrtog dana kada je padala jaka kiša, a i bilo je baš hladno – prenosi Dušan.
Imao je Rajović i malih problema sa povredom:
– Četvrti dan sam stao na 40 kilometara od cilja zbog jakih bolova u kolenu. Nisam završio trku, jednostavno nisam mogao. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će sve da bude u najboljem redu. Već ovog vikenda vozimo jaku trku u Austriji a meni je bitam taj oporavak.
I ne samo to, malo po malo bliži se i Svetsko prvenstvo drumaša od 17. do 24. septembra u Bergenu (Norveška). A i Rajović jeste najjača karika u timu Srbije:
– Zato bih i voleo da se što pre sanira to koleno, ponavljam, uveren se da nije ništa strašno – poručio je Rajović, koji cele takmičarske godine praktično vozi na tri fronta za selekciju Srbije, za tim Adrije iz Slovenije ali i njegov matični Metalac iz Kraljeva na domaćim trkama.