Spektakl u Crnoj Travi

Velika međunarodba MTB trka u Crnoj Travi vožena je ovog vikenda na sjajno pripremljenoj stazi i u odličnoj organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, Opštine Crna Trava, M Enterijer gradnje i PBD Orlovac iz Crne trave.

Ovaj spektakl, o kome će se dugo pričati, “Srbija Nelika nagrada M enterijer gradnja 2023.” bodovan je i za Kup Srbije.

Staza je bila kružna.Veliki krug je imao 4.060 ,a mali 500 metara na kome su se nadmetale mlađe kategorije.

U konkurenciji seniora, u generalnom plasmanu, slavio je cozač iz Južne Afrike Van den Valt, drugi je bio Grk Anastazios Alwksandrris, a treći Mihalj Horvat iz Mađarske.

U konkurenciji naših takmičara, u nadmetanju za Kup Srbije prvi je bio Nikola Brenesel takmičar novosadskog Invikta bajka, drugi Boris Popović iz ekipe Ris iz Niša a treći David Demer iz Invikta bike tima.

Kod seniorki je slavila Efemeria Geochou iz Grčke ispred Bojane Jovanović iz Šida, dok je Romi Veledeizai iz Izraela bila treća.

U nadmetanju za Kup Srbije prva je Bojana Jovanović iz Šida, druga Milica Nešić iz Orlovca Crna Trava, a treća Jovana Jovanović iz novosadskog Vela.

Hvala svima koji su pomogli da organizujemo ovu trku.Hvala takmičarima na izuzetnoj borbenosti i sportskom nadmetanju.Ogromnu zahvalnost dugujemo i opštini Crna Trava, našim klubovima, sportskim radnicima, BS Srbije,prijateljima drugarima – zahvalio se svim na doprinosu ovom spektaklu organizator Dragan Nikolić popularni Gaša.

Nikolić je saopštio da su čestitke stigle i od Međunarodne biciklističke feferacije koja je već odredila termin i za novi spektakl u Crnoj Travi, međunarodnu trku koja će se voziti 7. jula 2024.