SP U INSBRUKU Veljko Stojnić 45. Ognjen Ilić na 63. mestu

Drugi dan Svetskog prvenstva na drumu u Insbruku (od 23. do 30. septembra) rezultatski, možda i nije ispunio očekivanja vozača i trenera u srpskom nacionalnom timu. U danu rezervisanom za hronometar, vozili su Veljko Stojnić i Ognjen Ilić u kategoriji mlađih senora (do 23 godine). I imali su vremena, Stojnić 47,05 što mu je donelo plasman na 45. mesto, Ilić 45,59 dovoljno za 63. poziciju.
Najbolji u trci s vremenom bio je Mikel Bjerg iz Danske – 51,29, drugi je bio Belgijanac Brent Van Moer – 50,44, dok se kote 3 domogao Matijas Norsgard iz Danske (50,31).
U nastavku najvećeg planetarnog takmičenja, Stojniću i Iliću juče se pridružio i ostatak reprezentacije, juniori Đorđe Đurić i Admir Kolašinac i seniorka Jelena Erić, a svi oni sada će da budu pod dirigentskom palicom selektora Ivana Stevića. Srpske takmičare 28. septembra očekuje drumska trka.
Veljko Stojnić bio je realan u oceni trke
– Želja mi je bila da budem u prvih 20, ali konkurencija je bila veoma jaka i sa mnogo vozača iz svetskog tura. Noge nisu bile najbolje, mada ni to ne bi mnogo promenilo. Sada mi predstoji drumska trka, 28. septembra, gde je trasa veoma teška i cilj mi je da uđem u top 50.