SP INSBRUK

Ognjen Ilić i Veljko Stojnić nisu završili trku

Izazov – Prvenstvo sveta u Insbruku pokazao se preteškim i za mlađe seniore, reprezentativce Srbije Veljka Stojnića i Ognjena Ilića. Kao i njihove kolege juniori, ni ovaj dvojac nije uspeo da završi trku dugu 175 kilometara. Ostali su Orlići bez plasmana u borbi u kojoj je tron pripao Marku Hiršiju iz Švajcarske, za zlato i naslov prvaka vozio je u vremenu 4:24:05, drugi je kroz cilj prošao Belgijanac Bjorg Lambreht (+0:15), a bronza je oko vrata Jaku Hajnenu iz Finske (+0:15).
– Na žalost, ponovo loš učinak. Očekivao sam više od Veljka ali ovo je realnost. Manjak trka u nogama se osetio kako na hronometru tako i na drumu. Ilić je bio standardno dobar u svojim okvirima i konstantan. Obojica su se borila i dala maksimum, ali bilo je nedovoljno – komentarisao je selektor Ivan Stević.
Ognjen Ilić, bio je samokritičan:
– Posle više od četiri sata trkanja, vrlo malo je nedostajalo da ostvarim plasman i to bi bilo oko 100. pozicije u konkurenciji 178 vozača. Nema izgovora, ovo je trenutni maksimum. Radiću naporno kako bih dalje napredovao. Ipak, uspeo sam da iza sebe ostavim mnoge vozače iz vodećih biciklističkih nacija, Francuske, Belgije, Rusije, Poljske, Slovenije…