SP – DRUMSKA TRKA JUNIORI

Posle veoma dobrog nadmetanja u vožnji na hronimetar i odličnog rezultata, naš najtalentovaniji junior Mihajlo Stolić je vozio i drumsku trku na Svetskom prvenstvu u Australiji .

Staza kružna, ukupne dužine 137,5 kilometara, izuzetno teška zahtevna, skrojena po meri brdaša koji imaju timove da rade za njih…

Naš najbolji junior Mihajlo Stolić

-Mihajlo je dobro krenuo ali na ovakvoj stazi koja nikako ne odgovara sprinterima i sam, bez ekipw nije mogao više. Bio je u grupi vozača kada su ih u 7-8 krugu skinuli sa staze. Sve je nekako bilo podređeno velikim timovima – nije nezadovoljan borbenošću i svim prikazanim direktor reprezentacije Marko Sudarić.

U dramatičnoj završnici pobedio je Nemac Emil Hercog koji je u foto finišu pretekao Portugalca Antonia Morgada koji je dugo bio u solo begu – vreme 3:11,07 časova. Treće mesto osvojio je Belgijanac Vlad Van Mehelen sa 55 sekundi zaostatka odsprintavši grupu vozača.

Legendarni Radiša Gile Čubrić je u Australiji sa našim timom (Jelena Erić,Ognjen Ilić,Mihajlo Stolić takmičari, Marko Sudarić direktor reprezentacije) u funkciji trenera, vođe puta, izveštača…

Evo i njegovog “raporta”:

Danas je vožena Juniorska i U23 drumska trka i nažalost nas Stolić nije završio i skinut je staze zadnji krug iako se borio ali staza je preteska i od samog starta se rasturalo – dokaz da je završilo samo 60 takmicara!
Pobedio je Nemac Herzog ispred Portugalca Morgada i našeg prijatelja Van Mechelena kod koga su Jelena i Dusan Rajović odsedali za vreme boravka u Belgiji!!

Evo i fotografija sa same staze:


Inače ženska i muška trka je još teza pored krugova koji su izuzetno teški a brdo pre krugova je 7 km otprilike kao nas Goč !
Posle juniorske trke uspeo sam sa Jelenom da odradim trening i Jeka se dobro oseća i nadamo se solidnom rezultatu u konkurenciji 130 žena

Jelena Erić na treningu