SP-AUSTRALIJA IZ NAŠEG UGLA

Na upravo završenom Svetskom prvenstvu u Australiji, u drumskom biciklizmu, reprezentacija Srbije je učestvovala sa tri takmičara Jelenom Erić, Ognjenom Ilićem, Mihajlom Stolićem dok su stručni štab sačinjavali Radiša Čubrić trener i Marko Sudarić, direktor reprezentacije.

I kao što smo vas navikli poslednjih dana, evo i “odjavne špice” iz Australije iz pera našeg Radiše Čubrića kog na svim meridijanima znaju i kao Gileta:

Samo oni koji pamte pobede Eddy Merckxa mogu zamisliti kako je pobedio svetsko prvenstvo Remco ! Odavno nevidjeno i nezapamćeno,takva solo ubedljiva pobeda!
Napadao je već od pola trke i ubedljivo rasturio sve protivnike !
Drugi je Francuz Laporte dok je Australijanac Matheuws uzeo bronzu!
Nas Ognjen Ilić nije završio trku ali je odvezao respektivno 150 km i izborio se u drugi beg i dugo bio sa vodećim favoritima ali nije se ni moglo očekivati da može završiti jer je njegova specijalnost hronomotar gde je zauzeo respektivno 30 mesto!


Sve u svemu Srbija se nije obrukala na SP i naši takmičari su zasluženo izborili mesto medju najboljima a Jelenina vožnja je nada da jednog dana možemo očekivati i vrhunski rezultat!!


Organizacija SP je odlična a mi smo uz pomoć naše Crkve iz Wollongonga i Oca Branka Bosančića imali izvanredne domaćine koji su se trudili da nas sto bolje ugoste !


Veceras je u našu čast organizovana Gala večera u jednom od najlepših restorana gde je prisustvovao Vladika Australisko-Novo Zelandski i gradonacelnik Wollongonga!


Neverovatno Gostoprimstvo i lepe uspomene za nas a naravno i naše ljude koji su nas ugostili je dokaz da se Srbija najviše voli iz daleka!!Sent from my iPhone