„ŠKODA“ osvojila “Zlatni volan 2022”.

Čestitamo Škodi i Auto Čačku, našim pouzdanim partnerima na izuzetnom priznanju.

Biciklistički savez Srbije

  • › Čitaoci „Auto Bild“ i „Bild am Sonntag“ kvalifikovali su u uži izbor model ENYAQ COUPÉ RS iV
  • › Potpuno električni SUV coupé takođe osvojio žiri koji su činili reli vozači, novinari i automobilski stručnjaci
  • › ENYAQ COUPÉ RS iV kombinuje prostranost i domet prikladan za svakodnevnu upotrebu sa najsnažnijim pogonom u poređenju sa bilo kojim trenutno dostupnim ŠKODA proizvodnim modelom
  • › ŠKODA AUTO po osmi put osvaja prestižni titulu

Beograd – ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV osvojio je prestižnu nagradu Zlatni volan 2022. Čitaoci nemačkog automobilskog časopisa „Auto Bild“ i „Bild am Sonntag“ kvalifikovali su ENYAQ COUPÉ RS iV u prva tri u kategoriji „SUV modela srednje veličine“ pre nego što je grupa stručnjaka testirala model na Lausitzringu. Ovogodišnji trofej je osmi Zlatni volan koji je ŠKODA AUTO osvojila. Izvršni direktor ŠKODA AUTO Klaus Zellmer preuzeo je nagradu na svečanosti održanoj u Berlinu.

„Veliko hvala svim stručnjacima i čitaocima koji su glasali za nas. I naravno mnogim članovima Škoda porodice koji su učestvovali u stvaranju ovog sjajnog vozila! Nagrada nam svima puno znači. ENYAQ COUPÉ RS iV se u ovom takmičenju borio protiv jake konkurencije među modelima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i električnim pogonskim sistemima. Ovo je osmi Zlatni volan za ŠKODA-u i pokazuje da za naše kupce gradimo vrlo atraktivne automobile – bez obzira na pogonski sistem. I nastavićemo tako u budućnosti.“, istakao je Klaus Zellmer, direktor ŠKODA AUTO.

Klaus Zellmer, direktor ŠKODA AUTO

ENYAQ COUPÉ RS iV parira konkurentnim električnim i ICE modelima
47 automobilskih inovacija predstavljenih u poslednjih dvanaest meseci suočilo se u jednoj od jedanaest kategorija za Zlatni volan 2022. Ovog puta organizatori nisu pravili razliku između automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora. U kategoriju SUV srednje veličine uključeno je devet vozila, od kojih šest na električni pogon. Kao jedan od tri favorita u svojoj kategoriji u anketi čitalaca, ENYAQ COUPÉ RS iV stavljen je na test od strane 19-članog stručnog žirija, koji se sastojao od novinara i poznatih vozača trka u sveobuhvatnim test vožnjama na Lausitzring. Među sudijama su bili legenda motosporta Hans-Joachim Stuck, bivši vozač Formule 1 i pobednik Le Mans-a, bivši vozač Formule E Daniel Abt kao i Maximilian Götz, DTM prvak 2021. Ocenjivali su kriterijume kao što su upravljivost, preglednost u svim smerovima i prostranost. ENYAQ COUPÉ RS iV ima pogon na sve točkove i dva elektromotora, pa je ŠKODA-in trenutno najsnažniji proizvodni model sa izlaznom snagom sistema od 220 kW osvojio panel sa najkoherentnijim celokupnim paketom među svim SUV vozilima srednje veličine.

Sportski coupé zaokružuje vrh ENYAQ serije
Kao prvi potpuno električni član sportske ŠKODA RS porodice, ENYAQ COUPÉ RS iV dopunjuje uspešno lansirani električni SUV ENYAQ iV. Sa svojom blago padajućom linijom krova od B-stuba, ENYAQ COUPÉ RS iV nudi izdašan prostor pozadi i kapacitet prtljažnika od 570 litara. Izvrstan koeficijent otpora od cw 0,248 doprinosi impresivnom dometu modela od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu.

ENYAQ COUPÉ RS iV osvaja osmi Zlatni volan za ŠKODA-u
Prvi Zlatni volan dodelio je „Bild am Sonntag“ 1976. godine. Od 2009. nemačke nedeljne novine dodeljuju nagradu u saradnji sa „Auto Bild“, najvećim evropskim automobilskim časopisom. Uspeh modela ENYAQ COUPÉ RS iV ove godine označava osmu pobedu ŠKODA AUTO u renomiranom automobilskom takmičenju. Prvi Zlatni volan češkog proizvođača automobila dobila je prva generacija modela FABIA 1999. godine, a njen naslednik ponovio je uspeh 2007. Druga generacija modela OCTAVIA pobedila je 2004. godine, dok je druga generacija modela SUPERB osvojila nagradu 2008. KAROQ je ostavio konkurenciju iza sebe 2017. godine, a KAMIQ je odneo nagradu 2019. Prošle godine, Zlatni volan otišao je u ruke modela ENYAQ iV.