Seniorska selekcija Srbije na trci “Tur of Bihor”

Stević priželjkuje uspeh

Srpska seniorska ekspedicija u klasi drumaša Nebojša Jovanović, Marko Danilović, Stefan Stefanović, Ognjen Ilić, Dušan Kalaba, Aleksandar Roman, uz predvodnika Ivana Stevića, člana programske komisije za drum (seniori) i pomoćnika Dragana Spasića, otputovala je juče u Rumuniju.
Već danas Orlovi će na stazu, na trci Tur of Bihor, već tradicionalnoj čak i za naše takmičare. Ispit u okrugu u kome je najveći grad Oradea, biće dobra provera za srpsku šestorku a pred važnu Trku kroz Srbiju koja ih očekuje ovog meseca.
Ivan Stević, uoči puta komentarisao je šta očekuje od momaka, ali pre toga, Ivan će o svom pomoćniku Spasiću:
– Dragan Spasić biće mi desna ruka. Nas dvojica kada smo vozili nismo se vratili kući a da nije bilo rezultata. Nadam se da će tako da bude i ovog puta iako su uloge drugačije. Sada ćemo da budemo u kolima, u pratnji i verujem da će da bude uspeha.
Dragan je vozio za klub Niš i bio je i član reprezentacije i moj dugogodišnji cimer.
A od vozača, šta očekujete, može li da se prognozira?
– Na njima je da barem ponove ono što smo nas dvojica radili, a de ne pričam da treba da budu bolji. Iskreno se nadam da će sreća malo da nas krene. Trka traje tri dana podeljena je u četiri etape, vrlo je zahtevna ali kratka. Lično sam je vozio pre nekoliko godina i bila je odlična sa uvek jakom konkurencijom.
Neće da bude lako na stazi?
– Praktično svaki dan kao da je jedna trka, žargonski rečeno patos-gas. Nisu svi vozači rođeni za taj tip trkanja, nekima su potrebni dani da se prilagode i stabilizuju, da prorade.. Sigurno da je svakom od ovih momaka potreban jedan podijum kao stimulans, motivacija za Trku kroz Srbiju koja je takođe trodnevvna – zaključio je Ivan Stević.