SENIORI SRBIJE NA TRCI TUR OF HANGARI

Orlovi u lepom izdanju

Seniorska selekcija Srbije, Marko Danilović, Aleksandar Roman, Stevan Klisurić, Dušan Veselinović, Veljko Stojnić i Dušan Kalaba, vozili su pet etapa na Trci oko Mađarske.
Veljko Stojnić je bio najbolji od Orlova u generalnom plasmanu, zauzeo je 22. mesto sa zaostatkom od 2:37 za pobednikom i vlasnikom žute majice Italijanom Manuelom Beletijem (ukupno vreme 19:21:07).
Stevan Klisurić je bio 71. (+20:04), Kalaba 79. (+22:25). Dušan Veselinović je stigao do 96. pozicije (+30:41)…
Ivan Stević, selektor i član programske komisije za seniore (drum) sumirao je utiske:
– Veoma naporna nedelja je iza nas ali isto toliko pozitivna iako se nismo vratili sa velikim rezultatima. Ozbiljna trka u kategoriji 2.1 sa još ozbiljnijom konkurencijom je bila izazov za naše vozače. Ako izuzmemo prolog i prvu etapu, može se reći da su momci odlično vozili. Bili smo akteri svaki dan što može da se vidi iz bega na četvrtoj etapi Marka Danilovića. Veljko je potvrdio da je veliki kapacitet i ima dosta prostora za napredak ali mora da se radi na tome. Rezultat koji smo očekivali od Kalabe na žalost nije došao zbog pada u petoj etapi na 150 metru do cilja gde bi sigurno bio oko petog mesta. Dobra atmosfera, timski rad donose rezultat tako da je pitanje samo vremena. A dotle, samo strpljenje – iskren je Stević.