SELEKTOR IVAN STEVIĆ O MEDITERANSKIM IGRAMA, EP ZA MLAĐE SENIORE, VOZAČIMA

Češka teška prepreka

Ivan Stević, selektor seniora Srbije u drumskom biciklizmu i član programske komisije za seniore BSS, odredio je spisak putnika za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore (do 23 godine). Prvenstvo Starog kontinenta je u Češkoj od 12. do 15. jula. Na spisku su mlađi seniori Veljko Stojnić i Dušan Kalaba i dva juniora Đorđe Đurić i Admir Kolašinac:
– Rajović nije trenutno dobro. Imao je virus, kao da ga je pokosio na Mediteranskim igrama. Oporavlja se, biće prvo na pripremama na Kopaoniku, posle toga putuje u Italiju u Livinjo, kako bi se pripremio za turneju sa svojim klubom u Kini – počinje priču Stević, o odličnom vozaču koji je bio u Taragoni, ali sada opravdano ne putuje u Češku.
Ovo Evropsko prvenstvo za mlađe seniore je pik sezone?
– Iskreno, nama su Mediteranske igre bile, jer smo tu gajili nade za medalje sa Rajovićem na drumu i Stojnićem na hronometru. Za Rajovića smo imali nade, ali staza je promenjena. Međutim, bez obzira i na promenu nije bio na očekivanom nivou. Imali smo tu situaciju da smo kiksnuli na drumu. Kada govorimo o hronometru, opravdali smo očekivanja i dokazali da je Veljko taj koji treba da nosi narednih nekoliko godina akcenat. I imperativ za njega je upravo to. Već za tri godine slede nove Mediteranske igre u Alžiru. Na osnovu ovog rezultata, uz njegovo sazrevanje, trebalo bi da ide na medalju – pojasnio je Stević.
Dakle, na Prvenstvu Starog kontinenta cilj je?
– Teška je staza za drum, u rangu Svetskog prvenstva, manji je krug, ima manje odmora između brda. Biće opasno – realan je selektor. – Manje više na tom Prvenstvu biće ista konkurencija, Italijani i Španci ne verujem da će da menjaju spisak vozača koji je bio u Taragoni. Samim tim, tu se i očekuju pobednici. Videćemo kako ćemo da prođemo. Veljko da bude u prvih deset na hronometru, što bi bio odličan rezultat je mu je ovo prva godina u seniorskoj konkurenciji. Na drumu je pokazao da je zreo, da je veoma blizu rezultata. Dušan Kalaba je imao sličnu situciju kao Rajović. Ne gajim velike nade, ali on zna da iznenadi. Uzdamo se u iznenađenje – zaključio je Stević, koji naredne nedelje putuje sa dvojcem Kalaba i Kolašinac, dok će njegov kolega trener Marko Sudarić sa Stojnićem i Đurićem ranije put Češke zbog vožnje hronometra.