SELEKTOR BICIKLISTA IVAN STEVIĆ REALNO O TRCI

Subota za bolji utisak

Prvi deo zadatka za biciklističku selekciju Srbije na Meditersnkim igrama je završen. Epilog drumske trke je bio, Veljko Stojnić na 20. mestu, Dušan Rajović i Dušan Kalaba bez plasmana, dok je Jelena Erić, u ženskoj trci bila 12.
Veljko Stojnić i Dušan Rajović sutra voze hronometar, preostalih dvoje kolega vratili su se klupskim obavezama.
Ivan Stević, selektor i član programske komisije za seniore (drum) ostao je sa ovim dvojcem u Taragoni. Komentar trke ali i onoga što sledi bio je iskren kao i uvek:
– Momci su ušli motivisani i sa visokim ciljevima, a izašli bez rezultata. I Kalaba i Rajović su imali loš dan, a Stojnić se stvarno borio lavoski. Ipak, grčevi su pokazali da je to i za njega bilo previše. Mislim da su dva Dušana prerano spustila zastavicu, jer su po meni morali više da pokažu jer i više vrede. Jelena me je oduševila jer je sjajno odvezla, a njena staza je bila nerealna za nju jer je brdo bilo preko 10 kilometara. Generalno, nezadovoljan sam, iako je staza bila strašno zahtevna – kaže Stević.
Rajović i Stojnić već razmišljaju o hronometru, a selektor poručuje:
– Ostaje nam da popravimo utisak i opet probamo da idemo na rezultat. Obišli smo stazu i mislim da je dobra za obojicu jer su mi delovali optimistički posle vožnje – poručio je Stević.