Selekcija Srbije na prvoj etapi trke “Tur of Bihor”

Zadovoljstvo Orlova

Završena je prva etapa trke Tur of Bihor u Rumuniji. Najbolji plasman od Srba imao je Dušan Kalaba koji se domogao 11. mesta u vremenu pobednika Italijana Matea Malučelija – vreme 4:26,51. Drugi je kroz cilj prošao Grk Haralampos Kastrantas, a treće mesto pripalo je Rusu Ivanu Balikinu. Obojica su završila baš kao prvoplasirani.
Vredi napomenuti da je grupa od čak šezdeset vozača imala identično vreme na ciljnoj ravnini kao i Malučeli a među njima su i preostali iz selecije Srbije, Stefan Stefanović je bio 30, Nebojša Jovanović 48, Marko danilović 56, Aleksandar Roman kao 59. Jedino je Ognjen Ilić, zbog zdravstevnih problema, ali hrabro i muški završio trku, na žalost kao 99.
Ivan Stević, član programske komisije za seniore u drumskom biciklizmu u komentaru je rekao:
– Jedino Ilić nije došao u prvoj grupi zbog stomačnih problema. Iskreno, veoma sam zadovoljan jer su momci dobro vozili. Na pola staze je bilo dugo brdo i tada je sve puklo. Kasnije se sve spojilo, na samom kraju tako da je jedna velika grupa od 60 vozača prošla kroz cilj. Na žalost, zatekli su nas i radovi u gradu i naši vozači se nisu najbolje snašli. Ali Dušan Kalaba je bio 11. što je sasvim solidno, imajući u vidu i da je temperatura u hladu bila 30 stepeni i da je konkurencija bila odlična.
Juče su Orlovi vozili dve etape, od koje je jedna bila hronometar od 2 kilometara.

REZULTATI

1. Mateo Malučeli (Androni Dj. Italija) 4:26,51, 2. Haralampos Kastrantas (Grčka), 3. Ivan Balikin (Torku Azen.), 4. Jan Štokr (CK Pribran G.), 5. Hugo Velaskez (Tusnad Sajkling), 6. Ruben Ramos (Tusnad Sajkling), 7. Đovani Đuljelmi (Ita), 8. Matija Marčeli (Ita), 9. Davide Gaburo (Ita), 10. Jegor Dementjev (ISD Đorbi CT). 11. Dušan Kalaba (Srbije)…30. Stefan Stefanović (Srbija)… 48. Nebojša Jovanović (Srbija), 56. Marko Danilović (Srbija), 59. Aleksandar Roman – u vremenu pobednika… 99. Ognjen Ilić (+16:57)…