ŠAMPIONAT SRBIJE U BICIKLIZMU – INDIVIDUALNI HRONOMETAR

OGNJEN ILIĆ NA PRIPREMAMA U LIVINJU

Pravi spektakl najavljuju organizatori Šampionata Srbije u vožnji na hronometar, nadmetanju koje će se odražati sutra (petak, 24. jun 2022.) u Erdeviku.

Vožnja na individualni hronometar, borba protiv štoperice, je uvek atraktivna jer nema taktiziranja, svi daju svoj maksimum, voze do krajnjih granica – kaže potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić – Šampionat je raspisan za sve kategorije i očekuje se učešće svih naših najboljih asova, kako onih koji voze u Srbiji tako i onih koji pronose slavu našeg sporta u inostranim ekipama


Sasvim sigurno da će okršaj seniora izazvati najveću pažnju jer će se jednom od najperspektivnijih evropskih hronometraša Ognjenu Iliću, našem reprezentativcu, koji se pripremao u Livinju zajedno sa nekim od najpoznatijih vozača sveta, suprostaviti i dvojica vrhunskih asova koji voze u italijanskom Koratek timu i koju su nas u ovoj godini obradovali sa više vrhunskih rezultata, Dušan Rajović i Veljko Stojnić.

VELJKO STOJNIĆ I DUŠAN RAJOVIĆ FOTO: https://mobile.twitter.com/team

Jako je važno pobediti na šampionatu Srbije jer pored dosta UCI bodova dobijate i čast da narednih godinu dana vozite u dresu sa obeležjima prvaka države – kaže Dušan Rajović – I Veljko i ja ćemo voziti i hronometar ali i drumsku trku (šampionat Srbije na drumu se vozi 26. juna na Beranovcu) a posle toga se okrećemo Mediteranskim igrama.


Seniori će voziti deonicu dugu 30 kilometara na stazi Erdevik – Kukujevci -Erdevik. Start prve kategorije je u 15,00 časova.
Organizatori su Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Šid.