REPREZENTATIVKA SRBIJE POSLE MEDITERANSKIH IGARA OTPUTOVALA U ITALIJU

Jelena Erić u majici Silensa vozi na prestižnoj Điro Rosa

Predahnula je samo dva dana u rodnom Kraljevu, a već je bukirala let za Italiju. Jelena Erić, reprezentativka Srbije i uzdanica Silensa otputovala je na “čizmu” jer je čekaju nove obaveze- možda i kruna sezone na ženskoj Trci oko Italije- Điro Rosa.
Ne krije 21-godišnja Kraljevčanka da su upravo poslednje trke koje je vozila pa i Mediteranske igre na kojima je bila 12, upravo bile zalet za Điro:
– Na Mediteranskim igrama je bilo baš dobro, teška staza, ženska trka baš zahtevna, nas 40 je startovalo. Staza koja mi uopšte ne leži, brdo 20 kilometara, posle gore-dole, potom još jedno brdo od 5 kilometara i tek onda spust. Grupa koja se odvojila je bila dobra, Italijanke i Španjolke su predvodile, bilo ih je po šest u timu i logično je da su radile timski i za plasman. Ja sam bila sama. Ali nema veze, kada je grupa pukla, ostala sam pozadi u toj drugoj, samo pratila. Na ovakvim trkama teško da može da se ide na sreću – iskrena je Erićeva.
Dok je analizirala vožnju u Taragoni, Jelena je već mislima bila sa svojim klupskim koleginicama. Za dva dana izlazi na prestižnu žensku Trku oko Italije:
– Nas šest, Bronzini, Taljafero, Rato, Gutierez, Stivens i ja vozimo na Điru od 6. do 15. jula. Želja nam je da dobijemo jednu etapu, radićemo najviše za Bronzinijevu, vozi se u njenom mestu baš ta četvrta etapa u Pjaćenci, porodica joj je tu i svima nam je stalo da upravo ona u svom gradu trijumfuje.
Već se znaju zadaci u ekipi?
– Kod nas važi jedno pravilo uvek, svi agresivno krećemo i vozimo, za beg da se bude u njemu. Ako bude šanse za nekim sprintom volela bih da je iskoristim – iskrena je Jelena koja je specijalistkinja upravo u ovom delu.
Ne krije da bi volela:
– Imala sam zaista dobru sezonu, forma mi je odlična, baš sam se spremala za Điro, vodila računa o svemu. Zato bih i volela da probam da uradim i više od tog zadatka koji imam. Ali, o tome odlučuju trener i sportski direktor. Moje je da sa nadam – iskrena je do kraja Jelena Erić, koja je nedavno u dresu svog matičnog kluba Metalac osvojila i krunu na Prvenstvu države.