Reprezentativka Srbije počela pripreme

Tenerife sačekale Jelenu Erić

Jelena Erić (21), reprezentativka Srbije i nova članica tima Silens iz Amerike, danas je otputovala na Tenerife. Kako je i najavila ova Kraljevčanka, ceo decembar je rezervisan za prvi ciklus priprema, a onda sledi samo kratka pauza oko Nove godine i nastavak rada:
– Tenerife su još ranije bile u planu. Tamo me već čekaju dve drugarice iz novog tima Špankinja Šejla Gutierez i Omer Šapira iz Izraela. Takođe i direktor kluba Manel Lakambra je u Španiji. To nije timski kamp, već smo se dogovorili da se spremamo zajedno. Takođe, biće sa nama još nekih muških vozača, drugova iz pelatona, što je sjajno za trening. Ostajem dve nedelje i to na visinskim pripremama, oko novogodišnjih praznika sam kod kuće. I to je neki plan kada govorimo o treninzima – počinje razgovor Erićeva.
I trke koje će da vozi su već zaokružene. A Srpkinja, inače najmlađa u timu iz SAD, prenela je i kako izgleda kalendar:
– Prvo, volela bih da se zahvalim Biciklističkom savezu Srbije koji mi je pomogao oko troškova i ovih priprema na Tenerifama. A kada smo već kod trka, 6. januara letim za Australiju na prvu trku sa timom. Zatim od 11. do 14. januara sam na Santos ženskom turu, 25. i 27. istog meseca na trkama Kadel evans Oušn, gde se vozi i drum i kriterijum. Februar je rezervisan za kamp sa timom Silensa, predstavljanje, foto sesiju kao vid prezentacije. Radujem se predstojećim danima, kalendar jeste zgusnut ali volim sve te izazove – priznala je na kraju Jelena Erić, koja na domaćoj sceni vozi za Metalac, na inostranoj za prestižan klub Silens, ali je jednako posvećena i dresu reprezentacije Srbije i najbolja je naša takmičarka.