Reprezentativka Srbije i uzdanica Silensa na turneji u Kini

Karavan kreće iz Šangaja
Došlo je vreme za put i nove trke i to u dalekoj Kini. Odmor Jelene Erić u rodnom Kraljevu juče je završen, a kada se javila na telefon, prvo što je Jelena rekla bilo je:
– Upravo se pakujem. Sutra preko Brisela letim za Šangaj. Kreće turneja po Kini.
Najbolja srpska vozačica novije generacije, članica američke ekipe Silens, dan pred put vozila je trku u gradu na Ibru:
– Završen je prvi Memorijal Radoša Čubrića. Vozila sam u znak poštovanja i sećanja na našeg Radoša, velikog čoveka i vrhunskog biciklistu. Iz Metalca su vozili svi koji su u državi, na startu je bilo oko 50 vozača, takođe i rekreativaca i to ne samo iz Kraljeva, već i iz okolnih gradova Čačka, Kragujevca… Baš je bilo lepo, skupila se i porodica Čubrić ali i svi Radoševi poštovaoci – prenela je Erićeva.
Odmor je brzo prošao?
– Uh, jeste. Prvih dana sam odmarala a onda sam krenula brzo sa teretanom i treninizima unutra. Već druge nedelje sprovela sam normalan program, treninge na biciklu i pređeni kilometri i kilometri kao uvertira za Kinu.
Kao i prethodnih godina, očekuje Vas odlazak na azijski kontinent i jedno „dugo putovanje“ na točkovima?
– Mislim da se tek 13. maja vraćam ponovo u Srbiju. Vozimo tri trke a sam karavan trajaće gotovo 20 dana. Prvo vozimo etapnu trku u Šangaju tri dana, potom na ostrvu Žušan takođe tri dana, a onda letimo na drugi kraj Kine jugozapadni deo u Guižoi. Volim ja tu Kinu, leži mi taj tip trkanja. Nisam baš najspremnija ali nema veze. Svakako da idem do kraja. Prvu trku ću sigurno da vozim, a osim mene, u timu su i Bronzini koja je lider jer je sprinterska trka, te Šejla Gutierez, Marta Taljafero, Marćela Tioldi iz Brazila, Holi Brek.
A sve to je sigurno uvertira za Mediteranske igre?
– Da. Ponavljam, posle Kine dolazim u Srbiju, a onda malo trkanja, malo odmor možda neki treninzi na planini a sve u službi spremanja za Mediteranske igre u Taragoni. Pre toga u planu je i jedna trka u Engleskoj – ima već štikliran plan Jelena Erić, reprezentativka Srbije u drumskom biciklizmu.