REPREZENTATIVAC SRBIJE RAPORTIRA IZ UCI KAMPA

Dušan Kalaba: Zadovoljan, mogu još bolje

Dušan Kalaba 25. maja proslaviće 22 godine i to baš pre učešća na čuvenoj trci „Pariz Rube“. Reprezentativac Srbije zajedno sa Veljkom Stojnićem i dalje trenira u UCI, kampu Svetske biciklističke federacije u švajcarskom Iglu i vozi za taj tim. Beležio je Dušan dobre rezultate, od Belgije, Bretanje, „domaće“ Švajcarske…
Polako već Kalaba sumira rezultate i sprema se za veliki Pariz Rube ali i obaveze prema selekciji Srbije:
– Poslednje što smo vozili su trke po Bretanji. Na jednoj etapi sam bio deveti, na drugoj 14. Sigrno da mi ti rezultati ali i kako sam vozio znače, jej je konkurencija bila jaka, najbolji kontinental i pro kontinental timovi su vozili. Takođe sam svestan da mogu i te kako bolje – počinje razgovor Kalaba.
Već danas, on i kolege iz tima kreću put severa Francuske:
– Očekuje nas trka blizu Pariza – Pariz Ras UCI kategorije. Ta trka je takođe visiko kotirana, vozi se tri dana. Staza mi odgovara tako da mislim da mogu da napravim dobar rezultta. Prva etapa je praktično sekcija sa kockama a to je baš dobra priprema za Pariz Rube. Do tada ćemo voziti u ovoj zemlji ali i gledati stazu za pomenutu trku na kojoj ću da vozim u konkurenciji mlađih senniora, do 23 godine. To je 27. maja.
Ne zaboravlja Dušan ni reprezentativne obaveze:
– U planu je da se 29. maja vratim u Srbiju. Zapravo, plan je da odmah putujem za Rumuniju, na Tur of Bihor. Tu sam već tri puta vozio za nacionalni tim, tako da nepoznanica nema. Tu postoje dve etape za koje sam odlučio da mogu da ciljam i pobedu – uverava na kraju Dušan Kalaba, koliko ja spreman.

VELIKI ZADACI U SRBIJI
Podsetio je stariji od braće Kalaba (i mlađi Pavle je uspešan biciklista), da ga u Srbiji čekaju možda i veći zadaci:
– Prva u kalendaru je Trka kroz Srbiju, gledao sam etape i po profilu mi odgovaraju. Potom me očekuje Državno, pokušaću da odbranim pobedničko postolje osvojeno prošle godine. A sve to u rok službu Mediteranskih igara na kojima bi trebalo da vozim. Time zaokružujem jedan ciklus, a za dalje ćemo da vidimo – sve je pojasnio Kalaba.