Reprezentativac Srbije odličan na trkama u Italiji

Pobeda Veljka Stojnića kao uvertita za SP

Dobru formu, talenat koji je neosporan i odličnu sezonu, Veljko Stojnić, reprezentativac Srbije i vozač S tim iz Sombora potvrdio je ni manje ni više u Italiji – zemlji biciklizma. Minulog vikenda Stojnić je pobedio na trci u valeđo san Mićinu nadomak Verone. Posle Mađarske, Turske, Slovenije, Hrvatske i Rumunije, uknjižio je mladi Somborac još jednu inostranu pobedu.
Trener Marko Sudarić imao i te kako razloga za zadovoljstvo:
– Trka je bila u dužini od 21 kilometara. Stojnić je pobedu odneo u konkurenciji 29 vozača, ispred kolege iz italijanske reprezentacije Samjuela Monfredija, dok su treći i četvrtoplasirani već ubedljivo bili iza njih sa zaostatkom više od minuta. U nedelju je vožena drumska trka 117 kilometara u okolini grada Treviza. Trka sastavljena od 10 krugova sa brdom u svakom od njih bila je pravi izazov za vozače, a organizator je sa bogatim nagradama samo učinio trku uzbudljivijom i težom. U konkurenciji 147 vozača, Veljko je u sedmom krugu otišao u solo beg gde je bio sve do poslednjeg kruga, kada ga je grupa ulovila. U sprinterskoj zavrsniši zauzeo je 18. mesto – potanko će Sudarić.
Trke u Italiji najviše su poslužile za pripreme za Svetsko prvenstvo drumaša od 17. do 24. septembra u norveškom Bergenu:
– Birali smo baš te trke zbog konfiguracija jer ćemo takve imati za dve nedelje na Prvenstvu Sveta. Pored toga velika konkurencija i vrhunski organizovane trke, bile su iskustvo više i najbolja moguća priprema. Pobeda u Italiji predstavlja san svakog bicikliste, a Stojnić je sa njom ušao u krug nekoliko srpskih vozača koji su to i uspeli – pohvalno će na kraju Marko Sudarić.

VELIKO INTERESOVANJE AZURA
Da odlične vožnje Veljka Stojnića nisu prošle nezapaženo je i pozivnica nekoliko italijanskih timova koji su pokazali interesovanje za Veljka. Najkonkretniji je bio glavni čovek ekipe Dženeral stor Botoli, Zardini koji ga je lično pozvao da dogodine vozi i oproba se u toj ekipi.