Reprezentativac Srbije i vozač slovenačke Adrije bez premca na trci Beograd Banjaluka

Rajoviću kruna Balkana i dva bronzana odličja

Trka 11. Međunarodna Beograd-Banjaluka jeste opravdala očekivanja brojnog auditorijuma, a jedan momak je ipak zasenio sve. Dušan Rajović, reprezentativac Srbije i vozač Adrije iz Slovenije posle trećeg mesta prvog dana trke, isto je ponovio i drugog. Dve bronze na grudima 20-godišnjeg Kraljevčanina na trci ali i jedna kruna. Dušan je i zvanično prvak Balkana pošto se druga trka bodovala za ovo takmičenje! Tog dana Dušan je prošao kroz cilj u vremenu 03:48,49 trećeplasirani kao vozač Adrije iza italijanskog dvojca Nikola Gafurini (Sanđemini) – 03:48,47 i Paola Totoa (Sanđemini) – 03:48,49.
U bodovanju za Prvenstvo Balkana Dušanu je pripalo najviše postolje, drugo mesto zauzeo je Turčin Batuhan Ozgur (03:49,04) a treći je bio takođe Srbin Dušan Kalaba u vremenu drugoplasiranog.
– Ekipa je prvi dan radila vrlo lepo. Drugi dan imali smo nekoliko nezgoda, ostao sam u vodećoj grupi, što nikada nije dobro. Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan sa dva treća mesta. Vrlo sam srećan što sam postao prvak Balkana, ali tek slede iskušenja ove godine. Već ovog vikenda vozimo u Poljskoj, a moja ekipa uvek ide na pobedu. Vozi se etapna trka u organizaciji CCC Polkovice u istoimenom gradu – rekao je Rajović.
Ivan Stević, član programske komisije za drum u konkurenciji seniora istakao je:
– Bez obzira što nisam bio na trci, ponosan sam na momke i rezultat koji su napravili. To je samo dokaz da dobro rade i da ne zavise od onoga šta se dešava u kolima, našim jezikom. Tempiraju formu prema sebi, poštuju taktiku i ne osvrću se na vozilo. Svaka im čast – komentarisao je Stević.
U timu Srbije za šampionat Balkana bili su osim mlađeg seniora Dušana Rajovića i kolege Dušan Kalaba, Dimitrije Žarković Đolai i Ognjen Ilić i dva seniora Nebojša Jovanović i Marko Danilović.
Vreme je drugi dan bilo saveznik vozača, pa su sa gotovo 50 kilometara na čas u proseku prevezli 185 kilometara od Teslića do Banjaluke. Taktika Sanđeminija da Gafurini ne vozi prvog dana po izuzetno teškim uslovima urodila je plodom. je Momak iz Breše je iskoristio umor drugih vozača i zasluženo odneo trijumf.

REZULTATI DRUGOG DANA
1. Nikola Gafurini (Sanđemini) – 3:48,47, 2. Paolo Toto (Sanđ.)- 3:48,49, 3. Dušan Rajović (Adrija Mobil) – 3:38,49, 4. Matic Grošelj (ROG Ljubljana) – 8 sekundi, 5. Antonio Barać (Adria Mobil) – 10 sekundi, 6. Ozgur Batuha (selekcija Turske) – 17 sekundi, 7. Gašper Katrašnik (Adria Mobil), 8. Simone Bernardini (Sanđem.) 9. Matej Merčun (ROG Ljubljana), 10. Žolt Der (Vorarlebg) – svi u vremenu šestoplasiranog…

PRVENSTVO BALKANA
1. Dušan Rajović (Srbija) 3:48,49, 2. Batuhan Ozgur (Turska) 3:49,04, 3. Dušan Kalaba (Srbija), 4. Ogužan Tirjaki (Turska), 5. Nebojša Jovanović (Srbija), 6. Mihail Mihajlov (Bugarska), 7. Onur Balkan (Turska), 8. Kemal Kučubaj (Turska), 10. Serkan Balkan (Turska)… – u vremenu drugoplasiranog.