Rajović kruniše sezonu u Slovačkoj

Dušan Rajović (20), reprezentativac Srbije i drugu sezonu u majici slovenačke Adrije, ovih dana je zasluženo odmarao i to u rodnom Kraljevu. Spojio je Rajović desetak dana da predahne od bicikla ali uradi i blok od nekoliko treninga. Jer, već u utorak ga čeka etapna trka u Slovačkoj.
– Još ovaj vikend sam u Srbiji, u ponedeljak sam u bazi dva, Sloveniji, a u utorak već na putu za Slovačku – zadovoljno zvuči Rajović. – Upravo će ta trka u Slovačkoj, po svemu sudeći, da bude poslednja ove sezone i za mene i Adriju.
Imali ste sjajnu godinu?
– Već dve unazad su mi baš dobre. Ovo govorim najikrenije. Vozio sam nedavno u Češkoj, potom trke u Sloveniji i Hrvatskoj na kojima sam trijumfovao, Kinu… Sada svi stavljamo krunu na ovoj trci u Slovačkoj.
Ko će biti u timu od vozača?
– Već proverena ekipa, Radoslav Rogina, Josip Rumac, Goražd Per, Žiga Grošelj, Gašper Katrašnik, Aljaž Jarc i ja. Spremni smo i čekamo a onda da se razilazimo kućama – u svom stilu će Rajović.
Na pitanje, ostaje li i treću sezonu u Adriji ili menja klupske boje, Rajović je otklonio svaku dilemu:
– Da, 99 odsto ostajem u Adriji. Imao sam zaista sjajne godine. Bila je jedna ponuda da promenim tabor, ali ta ekipa nije uspela da dobije sponzorstvo i završila je u nižem rangu. Možda nešto u međuvremenu iskoči, ali za sada je ovako.