Rajović ispisao istoriju

Naš reprezentativac, biciklista čuvenog Bahrein Victorius tima, Dušan Rajović još jednom je potvrdio vanserijski talenat i ušao u istoriju srpskog biciklizma kao prvi vozač iz naše zemlje koji je učestvovao i završio jednu od najčuvenijih jednodnevnih trka na svetu, pakleni izazov “Pariz – Rube”.

Legendarni “klasik”, jedna od najtežih jednodnevnih biciklističkih trka na svetu, čuveni ” Pakao severa” vožena je po 122. put (prva je održana 1886. godine).

Foto: Zvanični sajt Trke

Deonicu od 259,7 kilometara prvi je savladao, u svom stilu, “Leteći Holsnđanin” Metju Van der Pul koji je tako odbranio krunu koju je na ovoj trci prigrlio i prošle godine.

Spektakularni vozač profesionalne ekipe Alpecin – Deceuninck vozio je čak 59,6 kilometara u solo begu potvrdivši da se radi o jednom od najboljih vozača planete u ovom trenutku.

Vreme Holanđanina 5:28,58 časova. Prosečno vreme za kapu dole – 47,802 kilometara na čas! Klupskog kolegu, Danca, Jaspera Filipsena drugoplasiranog, ostavio je iza sebe na cilju za tačno tri minuta.

Startovalo je 175 vozača iz 25 najboljih svetskih ekipa. Koliko je ova trka teška govori podatak da je samo 110 vozača prešlo liniju cilja, a da je čak 65 odustalo.

Među onima koji su napravili podvig i završili trku, rekosmo, bio je i naš Dušan Rajović na 95. poziciji.

– Rajović nastavlja da ispisuje najslavnije stranice srpskog biciklizma. Ovo je podvig koji nas je sve obradovao. Dule je u jednom delu trke bio i u begu, u takvoj, najjačoj svetskoj konkurenciji. Ovo je verujem, samo nagoveštaj onoga što će nam Rajović u budućnosti prirediti, obradovati.Čestitam mu od srca u ime svih biciklista Srbije, u ime svih sportista i u svoje lično ime, kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić.