RAJOVIĆ I SPRINTERI ČEKAJU SVOJU ŠANSU


Četvrta etapa venecuelanske trke “Vuelta al Tahira” donela je prema očekivanjima radost vozačima, specijalistima za brdo. Glavnu reč su vodili kolumbijski vozači pa je žuta majica ponovo promenila vlasnika. Naš reprezentativac Dušan Rajović, koji debituje u italijanskom timu Koratek , naravno kao neko kome je sprint primarna disciplina, nije bio u grupi vofdrćih.
Rajović je etapu završio na 73. mesto sa zaostatkom od 10,46 minuta i u generalnom plasmanu je 71. sa 10,27 minuta zaostatka za liderom.
-Rajović je vozač koji je najjači u sprintu. To je i njegov zadatak u ekipi. On ga je do sada perfektno odradio i ukoliko se ukaže neka nova šansa onda on nastupa -zadovoljan je dosadašnjim učinkom Rajovića na ovoj, izuzetno teškoj, i skrojenoj za brdske vozače trci, direktor reprezentacije Maerko Sudarić.

JOŠ JEDNA BRDSKA ETAPA….


Rajović je i dalje, u nadmetanju za bodove treći. Prvi je Keveda sa 71, drugi Kolon sa 55 i Rajović treći sa 45 bodova.
Paklenu, četvrtu etapu, sa ciljem na usponu prve kategorije, dugu 104,6 kilometara od Lagunilasa do Meride, pobedio je kolumbijski biciklista Marko Sueska za 2 časa, 45 minuta i 27 sekundi. Ipak, žutu majicu , vodećeg u generalnom plasmanu poneo je Huan Aicides Espinel, as Kolumbije, koji je tako postao četvrti biciklista koji je u četiri etape dosadašnjeg dela trke, obukao prestižnu majicu. Da podsetimo, pobedom u drugoj etapi, posle drugog mesat u prvoj etapi, naš biciklista Dušan Rajović je takođe predvodio karavan u žutoj majici.

Peta etapa se vozi od La Tendide do La Grite. Duga je 101,4 kilometra ali sa nekoliko izuzetno teških uspona, od kojih su dva prve kategorije , a na jednom se nalazi i cilj.
Start etape je u 10,00 časova po lokalnom, odnosno u 15,00 po našem vremenu