RAJOVIĆ I DALJE TREĆI PO BODOVIMA


Teška peta etapa, sa dva brdska cilja prve kategorije i završnicom na drugom, 57. međunarodne trke koja se vozi u Venecueli, naravno nije odgovarala sprinterima među kojima je i naš Dušan Rajović, koji je ipak uspeo da sačuva treće mesto u generalnom plasmanu po bodovima. Rajović, koji vozi za italijanski Koratek tim imao je zaostatak u ovoj etapi za pobednikom od 15,58 minuta i stigao je na cilj 84. pa je u generalnom plasmanu 65. sa zaostatkom od 30,56 minuta.

OGROMNO INTERESOVANJE VLADA ZA VUELTU AL TACHIRA


U nadmetanju u plasmanu po bodovima Rajović ima 45 bodova, deset manje od drugoplasiranog Kolona i 26 od prvoplasiranog Kevede.
Da podsetimo naš reprezentativac je u prvoj etapi bio drugi dok je u drugoj pobedio.

FOTO:https://www.facebook.com/Teamcorratec


Pobednik pete etape 77. međunarodne biciklističke trke “Vuelta al Tahira” koja se vozi u Venecueli od 16–23. januara je domaći biciklista Eduin Bakera (Fondacija Angeles Hernandez).
On je etapu od La Tendide do La Grite dugu 101,5 kilometara prevezao za 2 časa, 46 minuta i 27 sekundi. Drugi je bio, takođe venecuelanski biciklista Roniel Kampos iz ekipe Deportivo Tahira sa jednom sekundom zaostatka, a treći njegov zemljak Anderson Parades iz tima Fondacija Angeles Hernandez koji je imao zaostatak od pet sekundi za pobednikom etape.
U generalnom plasmanu vodi Kolumbijac Huan Alkides Espinel.
Šesta etapa se vozi sutra (petak) od Planta de Concafe do Casa del Padre, Duga je 114,1 kilometar i obiluje teškim usponima. Najteži na samom kraju.