RAJOVIĆ BLISTA U VENECUELI!

Srpski reprezentativac Dušan Rajović, biciklista italijanskog profi tima “Koratek” pobedio je u drugoj etapi i sada vodi u generalnom plasmanu međunarodne biciklističke trke u Venecueli!
Naš as je, posle sjajnog rezultata u prvoj etapi 57. međunarodne trke “Vuelta al Tahira, kada je na cilj etape duge 123,9 kilometara od Taribe do San Kristobala stigao na cilj u vremenu pobednika Kolumbijca Huana Antonia Kolona, u drugoj voženoj od Almendoze do Siudad Bolivije duge 167,9 km, bio još bolji, pa je slavio u strahovitom sprintu, ispred dva Kolumbijca, Kolona i Antonija Ksavijera Koneke, prevezavši etapu za 3:44,30 časova.
Pobeda je donela i vremensku bonifikaciju pa sada Rajović vodi u generalnom plasmanu sa osam sekundi prednosti nad pobednikom prve etape Kolumbijcem Kolonom.


Foto:Zvanična Facebook stranica Corratec team

-Rezultat Rajovića je još i veći kada znamo da je imao nekoliko defekata u dosadašnjem delu trke – zadovoljan je i direktor naše reprezentacije Marko Sudarić koji sa pažnjom prati učešće našeg asa na izuzetno jakoj trci u Venecueli.


Treća etapa, vozi se sutra , duga je 131,8 km.


Trka “Vuelta al Tahira” se završava 23. januara.Ima osam etapa ukupne dužine 1026 kilometara. Učestvuje 162 biciklista iz 27 ekipa .