Radomir Pavlović novi predsednik


Beograd, 15. aprila 2021 (Infocentar-BSS) – Na nedavnoj izbornoj Skupštini za novog predsednika Biciklističkog saveza Srbije izabran je bivši istaknuti reprezentativac i savezni kapiten Radomir Pavlović, koji će tu funkciju obavljati u naredne četiri godine. 

Nemanja Vajs će vršiti funkciju generalnog sekretara BSS.

Istovremeo izabran je Upravni odbor BSS. Pored predsednika Pavlovića, u najužem rukovodstvu BSS ušli su: Dušan Gojić (potpredsednik), Rajko Čubrić, Marko Sudarić, Strahinja Šveljo, Dejan Vidaković i Aleksandar Marić.

Funkciju predsednika Nadzornog odbora BSS obavljaće Petar Rokvić.

Upravni odbor BSS je izabrao stručni kadar, koji će u narednom periodu voditi brigu o razvoju srpskog biciklizma. 

Direktor reprzentacije Srbije i šef celokupnog stručnog tima biće Marko Sudarić. Selektor seniora u drumskom biciklizmu biće Miloš Miladinović, dok će o juniorima brigu voditi Dejan Perčić.

Bivši istaknuti reprezentativac Srbije Nebojša Jovanović će u ulozi selektora brinuti o mlađim kategorijama – kadetima (U-17) i mlađim kadetima (U-15).

Sergej Stets imenovan je za selektora u kategoriji planinskog biciklizma, dok će trener ženske biciklističke reprezentacije Srbije biti Slobodan Radovanović. Najzad, selektorsku funkciju za paraolimpijski biciklizam obavljaće Marko Pavlović.

Članovi Sudijske komisije BSS su postali: Nikola Jakovljević (predsednik), Atila Bartol i Tibor Tarjan. U Disciplinskoj komisiji našli su se Miroslav Radojičić (predsednik), Nebojša Subić i Zoran Vukosavljević

Novi Upravni odbor BSS postavio je ambiciozan, stručan i takmičarski zadatak, jer u toku ove godine naše najbolje bicikliste očekuje veliki broj domaćih i inostranih trka.

Od značajnijih takmičenja pred srpskim biciklistima su višednevne međunarodne trke Beograd – Banja Luka i Trka Kroz Srbiju. Pored toga u avgustu će se  u Novom Sadu održati omladinsko Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu.