Radiša Čubrić sumira utiske iz Albanije

Dobro, moglo je bolje

Tim Metalca iz Kraljeva vozila je na Trci oko Albanije u miksu sa vozačima Borca iz Čačka. Trka se vozila od Tirane do Fiera u pet atraktivnih i zahtevnih etapa u dužini od 850 kilometara. Prvi put trka je ušla u UCI kalendar i zato je privukla jaku konkurenciju, četiri italijanske protur ekipe, po jednu iz Holandije, Belgije, Grčke, Makedonije, Hrvatske i dve albanske…
Radiša Čubrić, trener kraljevačkog tima preneo je utiske iz Albanije:
– Oko 70 vozača iz 13 timova je bilo na trci. Mi smo u generalnom završili na osmom mestu, a vozači individulano od 25 do 50 mesta. Realno, nismo baš tako dobro prošli rezultatski, ali po etapama gledano, blizu podijuma bio je Danilović u poslednjoj etapi od Sarande do Fiera, završio je kao peti. U četvrtoj je Stefanović imao dobru vožnju ali bez postolja. Dimitrije Žarković Đolai u drugoj etapi je bio u 20 ali se treći dan razboleo. Solidnu vožnju u prve dve etape imao je i Srećko Đolić. Dragojević i Antonijević su vozili ispod očekivanja – realan je Čubrić.
O samoj organizaciji, Čubrić je na kraju dodao:
– Trka je solidno organizovana sa pojedinim već tradicionalnim nedostacima. Ipak, nosimo lepe utiske iz ove zemlje, prijatno gostoprimstvo, a nama je svaka trka poslužila kao dobra priprema za težak period i zgusnut kalendar koji je pred nama.