Radiša Čubrić sa novim timom u Kolumbiji

Holovesko Citadel na koti 12

Radiša Čubrić, od ove sezone deo tima Holovesko Citadel debitovao je sa timom na „Kolumbija klasiku”. Zvanično, drugom od direktora ovog tima, ali i ovoj kontinentalnoj ekipi, ova trka bila je prva u novoj takmičarskoj godini..
Preneo je Čubrić kako je bilo na turu u Južnoj Americi:
– Imao sam tu čast da po prvi put vodim novu ekipu Holovesko Citadel koja se borila sa najzvučnijim timovima Evrope i sveta, Skajom, Kvik stepom, Muvi starom… I takmičarima-zvezdama kao što su Kintana, Uran, Gavirija, Enao, Bernal.. A ambijent je bio za pamćenje. Na etapi dugoj od 150 do 200 kilometara bude i po nekoliko stotina hiljada ljudi – pun impresija pričao je Čubrić.
Kaže Čubrić da za 40 godina koliko je u biciklizmu, tako nešto nije doživeo:
– Ni na toliko svetskih prvenstava, na kojima sam bio, Olimpijskim igrama u Londonu, nigde nisam video toliko mnogo publike, fanatizam i ljubav prema sportu, njihovim zvezdama.
O samoj trci i pozicioniranju svog Holoveska, Čubrić ističe:
– Menjale su se majice preko Gavirije, Kintane i Urana, da bi trku pobedio nova zvezda Skaja, Bernal, koji će verovatno uskoro da bude pobednik nekog velikog tura. Što se tiče moje ekipe, zadovoljan sam jer je ovo bila prva trka i od 25, naš tim je završio kao 12. – preneo je Radiša Čubrić iz daleke Kolumbije uz najavu da će u martu Holovesko učesvovati na jakim trkama u Francuskoj.