Prvi dulenski MTB maraton

U nedelju 3.9.2017god. uspesno je organizovan Prvi dulenski MTB maraton, na kome se okupilo 86 biciklista iz Belorusije,Bosne i Hercegovine,Crne Gore i Srbije.

Uprkos losem vremenu i odlaganja starta za 30 minuta,zbog jake grmljavine i kise,

vozaci su bez prevelikih problema odvezli Veliku stazu od 55km i Malu stazu od 23km. Velika staza je prelazila preko prelepih cetinarskih vrhova od kojih je navislji Crni vrh 897mnv,na koji se prvi popeo Marko Stankovic OBK Beograd,koji je inace i pobednik Velikog maratona sa vremenom 2:51:03,iza njega je stigao Sergej Stets Belorusija 2:54:01,a na trecoj poziciji nasao se Nikola Gvozdenovic Radnicki Kragujevac 2:56:41. Staza Malog maratona je presla preko Velikog Visa 782mnv, na kome je bila jedna od tri okrepne stanice,a sa rekordnim vremenom od 1:05:44 je trijumfovao Luka Katic Radnicki Kragujevac,na drugo mesto se plasirao Slobodan Vasiljevic 1:12:13 Radnicki Kragujevac,a na trecem mestu Milan Vukajlovic 1:13:10,takodje Radnicki Kragujevac.Kod devojaka prva kroz cilj Velikog maratona prosla je Jana Jolovic Cyclemania Kragujevac 3:49:44,dok je Marija Jolovic Cyclemania Kragujevac 1:34:12 pobedila na malom maratonu.

 

-Nakon trijumfa Marko Stankovic nam je rekao da za njega kao drumskog vozaca ovo je bio pravi izazov i adrenalinska voznja po stazi koja ostavlja pozitivan utisak na svakoga i razmislja da udje ozbilnije u planinski biciklizam i da obavezno dolazi dogodine.

-Sergej Stets bivsi reprezentativac Belorusije izjavio je da je pokusavao da stigne Stankovica, ali je na kraju priznao da je Marko spremniji od njega.

Sto se tice staze, rekao je da ga je zadivila lepota Gledickih planina i kompletna organizacija maratona,na koji dolazi ponovo sa jos zemljaka iz Belorusije.

-Nikola Gvozdenovic je izjavio da je imao ozbiljne rivale pred sobom i da smatra da je mogao i na pobednicku poziciju,ali jednostavno receno biciklistickim zargonom “nije mu bio dan”.Dodao je da staza ima sve elemente da postane jedna od najlepsih u okruzenju,da je staza preobelezena i da nigde nije video takvu podlogu bez kamenitih delova.