Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

U sjajnoj organizaciji BK Boba iz Valjeva pod rukovodstvom Zorana Vukosavljevića i BS Srbije održano je Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji 10. septembra 2023. godine.

Prvenstvo je voženo kao Memorijal poručnika Siniše Radića i Poručnika Željka Savčića koji su svoje živote dali tokom Nato agresije na SR Jugoslaviju.

Pobedničko postolje: Stanković,Divnić i Turkulov

 Brdsko prvenstvo je voženo od Krčmara do vrha Divčibara neposredno pored mesta obeležja nastradalim oficirima Vojske Srbije. Na zahtevnoj i teškoj stazi najbolji kod seniora je bio jedan od naših najperspektivnijih mladih takmičara Luka Turkulov.

Po završetku organizovanog ručka i ceremonijala proglašenja pobednika, predstavnici učesnika su položili vence na spomen obeležja.

Kriterijum je vožen u popodnevnim časovima ulicama u centru grada.

Takmičari u svim disciplinama su pokazali izuzetnu borbenost i veštinu u posebnoj biciklističkoj disciplini.

Najbolji kod seniora je bio veteran Marko Stanković.U organizaciji cele manifestacije organizator je veliku pomoć imao od Ministarstva odbrane Srbije, 126 Brigade Vojin i lokalnih donatora i prijatelja.

Na prvenstvu nam je kao gost bio francuski industrijalac i šef biciklističke ekipe Philipe Wagner koji je zajedno sa predsednikom BSS Radomirom Pavlovićem i predstavnicima BK Boba uručivao medalje za ostvarene rezultate.