Pripreme Veljka Stojnića za narednu sezonu

Želja Belgija i Holandija

Veljko Stojnić, 17-godišnji vozač S tima Sombor, juniorski reprezentativac Srbije u ovoj takmičarskoj godini beležio je dobre rezultate.
Evidentno je, a potvrdili su to i selektor Radomir Pavlović i klupski trener Marko Sudarić, da Stojnić može i više i bolje, kao i da je jedan od onih koji predstavljaju budućnost naše zemlje u drumskom biciklizmu.
Uža Veljkova specijalnost je vožnja hronometra. Na Svetskom prvenstvu u Dohi bio je 29. junior, isti rezultat imao je i na EP u Plumeleku. Na Državnom prvenstvu Srbije u Erdeviku, bio je prvi na hronometru i drugi na drumu. Stigao je Veljko i do 9. mesta u Češkoj (Trebenice)…
Posle kratke pauze od napornih trka, Veljko je već prionuo na pripreme za narednu sezonu:
– Početkom ove nedelje startovali smo sa treninzima. Fokus je više na bazičnom delu, trčanje i teretana. Sutra idemo na testiranje da vidimo kakvo je sada stanje tela, forma – preneo je Stojnić.
O planovima u predstojećoj takmičarskoj godini, odabiru kluba, rođeni Somborac je realan:
– Ostajem u mom klubu, S timu, a nadam se da će dobri rezultati da budu prava preporuka da me inostrani klubovi odaberu da vozim u konkurenciji do 23. godine. Voleo bih da to budu timovi iz Zapadne Evrope. Tu pre svega mislim na biciklističke zemlje Belgiju, Holandiju… Sezonu smo podelili na dva dela, u prvom delu gledamo da ostvarimo rezultat na Kupu nacija, da uzmemo tu bodove. Za drugi deo, meta su nam, logično, svetsko i Evropsko prvenstvo.

veljko-stojnic-profil-1