Pripreme srpskih reprezentativaca u Antaliji

Kiša donela odmor

Veljko Stojnić (18) i Dušan Rajović (20), tandem reprezentativaca Srbije već nekoliko dana je na pripremama u Antaliji. Upravo je ovaj grad na turskom primorju zbog toplijeg vremena i odličnih uslova štikliran da bude prva baza Orlova u ovom ciklusu tronedeljnih treninga. Ipak, današnji dan nije išao na ruku srpskim drumašima.
Kiša koja je padala ceo dan i samo 12 stepeni Celzijusovih umesto planiranog rada, dali su Stojniću i Rajoviću predah:
– Plan je takav da imamo po dva treninga dnevno i to smo sproveli u peridou koliko smo ovde. U nedelju nismo mogli jer je vreme bilo nešto lošije tako da je ispao i jedan dan odmora. Ipak, koliko sutra nastavljamo i sa ovim blokom, završavamo taj prvi deo do 29. decembra – preneo je mlađi Stojnić.
Na čemu je baziran rad?
– Nemamo trke, ovo su samo klasične pripreme. Imamo da uradimo te lagane dužine bez nekog intenzivnijeg treninga jer tek je decembar. Posle toga, ja se vraćam kući za Novu godinu, a onda putujem za Švajvarsku u Igl 15. januara gde nastavljam drugi ciklus – preneo je talentovani vozač iz Sombora.
Da li još neke inostrane ekipe borave u Turskoj, poznato je da u ovom periodu Antalija prvi pik u izboru?
– Osim domaćih timova koji, što je i logično, treniraju ovde, nisam video nikoga.
Ne znači da neće dolaziti, ali za sada nema vozača. Ne smeta, Dušan i ja imamo program po kome radimo, već u narednim danim najavljeno je preko 20 stepeni, tako da sve teče po planu.
Kako se osećate, da li ste zadovoljni ovim prvim delom i radom sa koloegom Rajovićem?
– Trenutno još to nije neka forma, tek se gradi. Sigurno da mi rad sa Duletom mnogo znači s obzirom da smo obojica mladi i tek ćemo da prodovimo vreme u reprezentaciji Srbije. Nadam se da je ovo početak dugog druženja u biciklizmu – iskren je Stojnić.